Vakfıkebirliler iftarda buluştu

Vakfıkebir Derneği’nin her sene organize ettiği iftar programı bu yıl İstanbul Boğazında tekne turunda gerçekleşti.

Vakfıkebirliler iftarda buluştu
Vakfıkebirliler iftarda buluştu Admin
Advert

 

10 Haziran Cumartesi günü Üsküdar'dan hareket eden Kaptan Nazmi Alev gemisinde gerçekleştirilen iftar programında yaklaşık 700 Vakfıkebirli bir arada orucunu açtı. Her yıl gurbette bulunan Vakfıkebirlilerin bir araya geldiği iftar programında bu sene katılımcılar İstanbul Boğazı eşliğinde hasret giderdiler. Dentur Avrasya Beşiktaş İskelesinden hareket eden gemideki programı edebiyatçı, şair ve yazar Ömer Faruk Kaya sundu. Diyanet Bolu Din Eğitim Müdürü olan Zeki Yavuz Yılmaz hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve iftar duası sonrasında oruçlar açıldı.

Emirgan camiinde topluca kılınan akşam namazı sonrası gemiye tekrar binen Vakfıkebirlileri dernek başkanı Bedrettin İskender’in hoş geldin konuşması karşıladı. Samimi bir ortamda gerçekleşen programda Trabzon Ak Parti Milletvekili Muhammet Balta ve Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta da birer konuşma yaparak hemşehrilerini selamladı.

Şehir dışından da yoğun katılımın olduğu programa ayrıca Danıştay 5. daire üyesi Cevdet Erkan, Sayıştay Genel kurul Üyesi İdris Bulut, Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Bülbül, Aydın İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuz Yılmaz, İş adamı Paşa Sağlam, Büyük Liman Dernek Başkanı Ertan Bak, TÜSED Başkanı ve iş adamı Yüksel Yılmaz ve yörenin sanatçılarından Ferhat Sağlam da katıldı.

Uzun süredir birbirini göremeyen hemşehriler Ramazan ayının manevi atmosferiyle beraber hasret giderdi.

Haber ve fotoğraflar: Fatih Sinan Türkel

 

 

Vakfıkebir Derneği Muhammet Balta Coşkun Bülbül Ertan Bak Bedrettin İskender
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg