Yüreğumun orta yeri Zorlu'da

Yönetmen, fotoğraf sanatçısı ve gazeteci Varol Uzlu’nun “Yüreğumun orta yeri" adlı fotoğraf sergisi Trabzon Zorlu Otel’de ziyaretçileriyle buluşmaya devam ediyor. Sergi 10 Temmuz’a kadar açık kalacak.

Yüreğumun orta yeri Zorlu'da
Yüreğumun orta yeri Zorlu'da Admin
Advert

Geçtiğimiz günlerde Karadeniz Manşet olarak biz de Varol Uzlu’nun sergisini ziyaret ettik ve sanatçımız ile sergi özelinden yola çıkarak kısa bir sohbet yaptık. Uzlu, Trabzon’daki kültür ve sanat dinamiklerinin bu tür etkinliklere kayıtsız kalmasından şikâyetçi. Geçmişte sayısını net olarak hatırlayamadığı kadar sergi açmış olduğunu söyleyen Varol Uzlu, asıl hedefin il dışında yaşayan ve Trabzonlu olmayan kitleler olduğunu vurguluyor.

-Serginize ziyaretçi ilgisi nasıl?

-Çalışmalarımızın konusunu Trabzon oluşturuyor ama burada epeydir sergi açmamıştık. Turizm sezonu gelmişken özellikle yabancıların uğrak yeri olan Zorlu Otel’de açmak ve onlara memleketimizi tanıtmak istedik. Amacımıza ulaştık diyebiliriz. Çok merak ediyor ve fotoğraflardaki yerleri görmek istiyorlar. Fakat biz asıl gösterimi Ankara, İstanbul ve İzmir’de yapacağız. Şu anda burada 34 tane fotoğraf var. Biz bu sergide daha çok doğa manzaralarının ön planda olduğu çalışmalarımızı tercih ettik. Sağ olsunlar, otel yönetimi bize gerekli desteği sağladı. Bir de galiba ilk kez bir otel lobisinde fotoğraf sergisi açılıyor. Tabii kültür ve turizm alanında çalışanların biraz daha desteklemesi lazım diye düşünüyorum.

-Hedef kitlenize ulaştığınızı söylediniz. Trabzon’daki kültür ve sanat dinamiklerinin ilgi ve alakası ne durumda?

-En ufak bir ilgileri yok. Onlar sadece para kazanmaya odaklanmışlar. Trabzon’daki turizmcilerin tek derdi gelenlerden nasıl daha fazla para kazanabilecekleri, başka bir şey değil. Yoksa memleketi tanıtalım, daha güzel yerleri gösterelim gibi bir kaygıları yok. Bunları biz bedava yapıyoruz, masrafları kendi cebimizden karşılıyoruz.

-Fotoğraflarınızda ağırlık verdiğiniz bir bölge var mı?

-Yüzde 70’i Ağasar diye de adlandırılan Şalpazarı bölgesindendir. Çünkü o bölgenin insanının verdiği bir sıcaklık var. Doğayla daha iç içe yaşıyorlar, daha misafirperverler, daha insancıllar, memleketlerine daha fazla değer veriyorlar. Biz de bunu görünce ister istemez o bölgeye ağırlık verdik. Ben bütün aktivasyonlarımı o bölgeye yönlendiriyorum. Hollanda’dan gelen bir televizyon kanalını başka bir yöreye de götürebilecekken oraya yönlendirdim, orayı tanıttık. Ağasar nispeten daha bakir kalmış ve biraz üvey evlat muamelesi görmüş bir yer. Bunu hak etmiyor. 

Trabzon Zorlu Otel Yüreğumun orta yeri Varol Uzlu Fotoğraf sergisi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg