Trabzon uçak biletleri uçuyor!

Trabzon’a uçak bileti fiyatları deyim yerindeyse ‘uçuyor’. Acenteler durumun normal olduğunu ifade ederken, TÜR- SAB Doğu Karadeniz yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, Rize’ye havaalanı yapılmasıyla fiyatların düşeceğini kaydetti.

Trabzon uçak biletleri uçuyor!
Trabzon uçak biletleri uçuyor! Admin
Advert

Şehir dışından Trabzon’a uçakla gelmek isteyen vatandaşlar, uçak bileti fiyatları karşısında şaştı kaldı. Uçak biletleri Temmuz ve Ağustos ayı boyunca 200 TL ile 500 TL arasında değişiyor. Vatandaşa yüksek gelen uçak bilet fiyatları ‘fiyatlar uçmuş’ yorumunu da beraberinde getirdi. Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, “Fiyatlar doluluk oranı ile paralellik gösterir. Uçak doldukça fiyat artar” dedi.

YÜZDE YÜZ DOLU GELİYORLAR

Başkan Gürkök, “Trabzon, destinasyon olarak geniş bir il ve bu bağlamda fiyatlar yüksek. Kaldı ki uzun süreli uçuşlarda her zaman fiyat yüksektir. Trabzon’a gelen uçaklar yüzde yüz doluluk oranı ile geliyor. Bu yüzde yüz doluluk oranı içinde de yüzde 60-70’i yabancı. Trabzon merkez olması nedeniyle diğer illere de istasyon görevi görüyor. Bu durumu fındık ve gurbetçilerde tetikliyor tabi. Rize’de havaalanı yapılırsa rekabetten dolayı fiyatların düşeceğini tahmin ediyorum” diye konuştu.

BU PİST TRABZON’A YAKIŞMIYOR

Trabzon’da uçak pistinin çok eskidiğini ve bozulmaların olduğunu da kaydeden Gürkök, “Havaalanı yetkilileri, Trabzon’a uçak indiren pilotlar pistin bozulduğunu ifade ediyor. Bölgeye hitap eden modern, çağdaş bir havaalanı olmalıdır. Bu havaalanı Trabzon’a yakışmıyor. Acil olarak ikinci piste ihtiyacımız vardır. Geçici değil kalıcı çözümler üretilmelidir. Mevcut pist artık miadını doldurmuştur. Yetkili kişiler bu durum dikkate almalı ve harekete geçmelidir” ifadelerini kullandı.

HAVAYOLU ŞİRKETİ ARTARSA…

Acenta sahibi Ahmet Kenan Akçay ise uçak bilet fiyatlarının ancak uçak firmalarının fazla olup rekabete girmesi sonucu düşeceğini belirterek, “Bilet fiyatlarının yüksekliği Trabzon’a özgü değildir, yaz döneminin genel tablosu budur. Uçak bilet fiyatlarının yazın çok yüksek olduğu doğrudur. Ordu-Giresun havaalanı yükümüzü epey azalttı, Rize’de açılırsa daha iyi olacaktır. Ama havaalanın fazlalığı uçak bilet fiyatlarını düşürmez. Havayolu şirketleri ne kadar fazla olursa fiyat o kadar düşer. Bu durumu etkileyen en önemli şey rekabettir” şeklinde konuştu.

Meryem Akgün

Trabzon Uçak bilet bileti fiyat
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg