Valide Sultan Boğaz’a indi

Üsküdar Belediyesi tarafından inşa ettirilen ve dün teslim alınan Valide Sultan Gemisi, bu sabah düzenlenen kahvaltılı basın toplantısıyla tanıtıldı.

Valide Sultan Boğaz’a indi
Valide Sultan Boğaz’a indi Admin
Advert

İstanbul Boğazı’nı herkes için ulaşılabilir kılmak amacıyla yaptırılan ve başta Üsküdarlılar olmak üzere bütün İstanbullara ücretsiz kültür turları düzenlenecek olan gemide aynı zamanda nikâh da kıyılabilecek. Gemi ayrıca hafta içi günlerde akşam saatlerinde düğün, nişan, dernek ve iş toplantıları gibi organizasyonlara cüzi bir ücret karşılığında hizmet sunacak.

İstanbul’da bir ilk

Basın toplantısında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, bu projenin ticari kaygılarla değil tamamen sosyal hizmet amacıyla hayata geçirildiğini söyledi. Projenin İstanbul’da bir ilk olduğunu sözlerine ekleyen Türkmen, daha sonra şöyle devam etti.

“Üsküdar sıradan bir ilçe değildir. Tarih, kültür ve coğrafyasıyla istisna bir yeri vardır. İstanbul’un denize en uzun kıyısı olan ilçemizde bugüne kadar kara kısmına birçok sosyal ve kültürel amaçlı tesis yaptık. Bu sefer de deniz için bu hizmeti düşündük. Bu bir gemiden öte, bir kültür merkezi, nikâh salonu yani bir sosyal tesistir.

Sadece Üsküdarlılara değil bütün İstanbul’a açık, ancak...

Geminin yapımı bir buçuk yıl sürdü. Dizayn olarak Üsküdar’ın dokusu ve mimarisine uygun olmasına özen gösterdik. Üsküdar’da 550 bin kişi yaşıyor ve bu nüfusun çoğu ne yazık ki henüz Boğaz’la buluşabilmiş değil. Öncelikli amacımız hemşehrilerimizin bu ihtiyacını karşılamaktır. Tabii ki sadece Üsküdarlılar değil, İstanbul’da yaşayan herkes bu imkândan yararlanabilir ama biz denize kıyısı olmayan ilçelerimizin insanlarına öncelik tanıyacağız. Boğaz’a kıyısı olanlara biraz nazlanacağız ki, onlar da en kısa zamanda kendi gemilerini yapsınlar ve bu hizmeti hemşehrilerine sunsunlar”

Hilmi Türkmen’nin geminin maliyeti ve teknik donanımıyla ilgili verdiği bilgilerden sonra yapımını üstlenen Sedef Gemicilik yetkilileri olan Nevzat Kalkavan ve Metin Kalkavan ile teknik ekibe plaketleri takdim edildi. Organizasyon geminin güvertesinde birlikte yapılan kahvaltı ve Boğaz Turu’nun ardından sona erdi.

Valide Sultan ilk seferini bu akşam 15 Temmuz gazileri ve şehit yakınlarıyla yapacak.

Üsküdar Belediyesi Hilmi Türkmen Valide Sultan gemisi İyi ki Üsküdar Var
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg