Maçka Dernekler Federasyonu'ndan açıklama!

Maçka Dernekler Federasyonu, Eren Bülbül'ün şehadetiyle şiddetlenen tartışmalar üzerine bir açıklama yayınladı.

Maçka Dernekler Federasyonu'ndan açıklama!
Maçka Dernekler Federasyonu'ndan açıklama! Admin
Advert

Federasyon Yönetim Kurulu imzasıyla yapılan açıklamada, Eren Bülbül'ün şehit olduğu olaydan ve ünlü Maçkalı sanatçı Volkan Konak'ın eski bir açıklaması dolayımında Maçkalılar hakkında dile getirilen bazı suçlamalardan duyulan üzüntü dile getirilirken, iddiaların sahipleri ağır bir dille eleştirildi. 

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

Saygıdeğer kamuoyuna,

Son zamanlarda Maçkamız'ın terörle anılmasından son derece rahatsız olduk. Özellikle de teröre yardım ve yataklık, tarafgirlikle suçlanmış olmak hem üzücü hem de tahrik edicidir.

Kaç yıldır Maçka'mızı tehdit eden, şehitler vermemize neden olan terör olaylarının, ilçemizin ve ülkemizin önemli bir sanatçısı olan Volkan Konak üzerinden farklı alanlara çekildiğine şahit olmaktayız. Hemen her gün şehitlerimiz için üzülürken, en son Eren Bülbül’ümüzü Maçka’ da acıyla uğurlarken, kendini bilmez art niyetli birkaç kişinin sosyal medyadaki paylaşımlarını da esefle izledik. Maçkalıyı, Maçkalı bir sanatçıyı bu şekilde suçlamak kimseye yarar sağlamaz. Özellikle sosyal medya üzerinden Volkan Konak'ın sanki bu olayların destekçisi olarak gösterilmesi Maçka'ya yapılan en büyük kötülüktür, çözümsüzlüktür, yanlıştır.

Ülkemiz çok uzun yıllardan beri terör olayları yaşamakta, binlerce şehit vermekte, bu terör olaylarının önlenmesi için çok ciddi bütçeler ayırmaktadır. Bu problemin silahla değil barışla çözülmesi uğruna "Çözüm Süreci" başlatılmış ve çok büyük emekler, mesailer harcanmıştır. Bu sürece katkı anlamında toplumun her kesiminden açıklamalar yapılmış, çözümler aranmıştır. Maçkamız'ın yetiştirdiği önemli kişiliklerden biri olan Volkan Konak'ın bu vesile ile üç yıl önce Karadeniz gezisine çıkmak isteyen bir grup siyasiye karşı o zamanki tepkileri yatıştırmak ve toplumsal barışa katkı sağlamak için söylediği sözleri bugün alıp farklı yorumlayarak gündeme getirmek art niyetliliktir. Bu konuda Volkan Konak'ın açıklamaları anlaşılır durumdadır.

Trabzonumuz'a, Trabzonsporumuz'a, Maçkamız'a bağlılığı ve katkıları bilinen bir sanatçının bu şekilde anılması bizi rahatsız etmektedir.

Her yıl onlarca Maçkalı öğrenciye burs veren, ihtiyaç sahiplerine maddi katkı sağlayan, Sivil Toplum Örgütlerini destekleyen ve bunların reklamını yapmayan, milliyetçiliği, vatanseverliği tarafımızca bilinen Volkan Konak'a yapılan bu alçak saldırıyı, atılan iftirayı  kınıyoruz.

Çok bilinen bir yabancı markanın milyarlarca liralık reklam teklifini elinin tersiyle iten bir sanatçıya "vatan haini" demek bilgisizliktir, cahilliktir, hadsizliktir.

Rahat uyu, mekanın cennet olsun Eren Bülbül. Tüm Maçkalılar dernekleriyle, federasyonuyla, sanatçılarıyla hatıranı yaşatacak.     

Rahat ol Volkan Konak. Maçka, Trabzon, Türkiye senin kim olduğunu biliyor. Bilmeyenler de öğrenecektir.

Maçka Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu 

Maçka Maçka Dernekler Federasyonu Eren Bülbül Volkan Konak
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg