TRABZON Life 4. Sayısını çıkardı

TRABZON Life dergisinin 4. Sayısı okurlarıyla buluştu. Derginin bu sayısının kapak dosyasını fındık oluşturuyor.

TRABZON Life 4. Sayısını çıkardı
TRABZON Life 4. Sayısını çıkardı Admin
Advert

Her sayıda olduğu gibi cemiyet haberleriyle başlayan dergi, TSSF Başkanı Trabzonlu Doç. Dr. Şahin Özen röportajı ve Nusret Mayın gemisinin aslen Akçaabatlı kaptanı Yüzbaşı İsmali Hakk beyin torunu Cihat Gündoğdu’nun kaleminden çıkan hikâyesiyle devam ediyor.

TRABZON Life, 4. Sayısında zaman zaman yazı ve kendileriyle yapılmış röportajları çıkan İbrahim Hakkı Gündoğdu, Erkan Ergül ve Reha Türk dışında yeni kalemlere de kapılarını açtı. Emrah Yalçınalp “Uzungöl nasıl kurtulur?” ve Kadir Değirmenci “Bir roman iki film: Yılanların Öcü” adlı yazılarını dergi için kaleme aldılar.

4. Sayıda göze çarpan yeni bölümlerden biri de Müzikolog Mehmet Gündoğdu’nun hazırladığı Kemençenin Efsaneleri bölümü. Bu sayıda kemençenin bilinen en eski ustalarından Karaman Halil Ağa’nın hikâyesi anlatılıyor.

Başak Akbay, Serkan Türk ve Dr. İzzettin Kahraman röportajları TRABZON Life 4. Sayısının ilgiyle okunacak dosyaları arasında. Derginin sadık okurlarından Giresunlu şair Süleyman Usta’nın geride bıraktığımız günlerde Maçka’da şehit edilen Eren Bülbül için yazdığı şiir de dergide yerini aldı.

TRABZON Life Genel Yayın Yönetmeni Bülent Şirin, yayın hayatına kısa bir süre önce başladıklarını ve yayıncılık için en zor dönem olan yaz mevsiminde dört sayıyı da aksatmadan çıkardıklarını hatırlatarak, “Süreli yayınların içerik ve kaliteleri çok önemlidir. Fakat bizim anlayışımıza göre zamanında çıkarmak daha da önemlidir. Süreli yayınlar, abonelerle yayıncı arasında yapılmış bir anlaşma doğrultusunda çıkar ve yayını zamanında çıkarmak abonelere verilmiş sözü yerine getirmek anlamına gelir. En zorlu dönemde bunu başardık. Bundan sonra inşaallah her sayımızı giderek daha da kaliteli ve doyurucu bir içerikle tam zamanında okurlarımıza ulaştıracağız” dedi.

 

Trabzon Trabzon Life Kültür Sanat Tarih Spor Karaman Halil Ağa Nusret Mayın gemisi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg