Trabzon Günleri 25-29 Ekim arasında Yenikapı'da

Trabzon Dernekleri Federasyonu, Yenikapı'da 25-29 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği Trabzon’un Fethinin 556. Yıldönümü Kutlamaları ve 9. Trabzon Günleri hakkında bir basın açıklaması yayınladı.

Trabzon Günleri 25-29 Ekim arasında Yenikapı'da
Trabzon Günleri 25-29 Ekim arasında Yenikapı'da Admin
Advert

Basın açıklamasının tam metni şöyle:

Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun organize ettiği Trabzon’un Fethinin 556. Yıldönümü Kutlamaları ve 9. Trabzon Günleri 26-29 Ekim tarihleri arasında İstanbul Yenikapı etkinlik alanında gerçekleştirilecektir. Tarih, kültür ve turizm kenti olan Trabzon’un 18 ilçesinin yer alacağı etkinlikte Trabzon’un kültürel objeleri, folkloru, iktisadi ve ticari ürünleri sergilenecektir.

Açılışta Trabzon’un Fethi Canlandırılacak

26-29 Ekim tarihleri arasında ziyarete açık olan etkinlikte protokol açılışı 26 Ekim Perşembe saat 18.00’de bakanlarımız Sayın Süleyman Soylu ve Berat Albayrak’ın katılımı ile gerçekleşecektir. Açılış programında Trabzon’un Fethinin anlatılacağı video sunumun yanı sıra mehter konseri ve fetih canlandırması yapılacaktır. 

Ziyaretçilere Dev Kazanda Karalahana Çorbası İkramı

Trabzon’umuzun yöresel bir yemeği olan karalahana çorbası 26 Ekim Perşembe günü saat 17.00’de etkinlik alanını ziyaret eden misafirlerimize ikram edilecek.
Etkinlik alanında dev kazanlarda hazırlanacak olan karalahana çorbası misafirlere ikram edilirken aynı zamanda hazırlık aşaması da görsel olarak ziyaretçilerin ilgisine sunulacak.

3 Boyutlu Maketlerle Bordo Mavi Aşk

Trabzonspor aşkı Trabzon’un olmazsa olmasıdır. Etkinlik alanında sergilemek üzere 2 metre yüksekliğinde ve 2 metre genişliğinde 2010/2011 yılı şampiyonluk kupası, TS logosu ve dev futbol topu maketi 3 boyutlu hazırlanıp sergilenecek. Ayrıca etkinlik alanında serender, hızar makinesi ve dev bakır çaydanlık ibrikte gelen ziyaretçilerin beğenisine sunulacaktır.

Hedef; 4 Günde 1 Milyon Ziyaretçi

26-29 Ekim tarihleri arasında Yenikapı etkinlik alanında yapılacak olan Trabzon’un Fethi ve Trabzon Günleri organizasyonu için TDF Genel Başkanı Mustafa Demir; “Marka bir şehir olan Trabzon’umuzun Dünya başkenti olan İstanbul’da en güzel şekilde tanıtmak ve anlatmak için iki aydır yoğun bir çalışma içindeyiz. Önceki yıllarda yaptığımız etkinliklerin üzerine koyarak daha kaliteli daha verimli bir etkinlik için çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Bu yıl etkinliğimize 1 milyonun üzerinde Trabzonlu ve Trabzon sevdalısı vatandaşlarımızın ziyaret etmesini bekliyoruz. Bir dipnot olarak, İstanbul’da ki bütün Trabzonlu hemşerilerimizden ricamız hem kendilerinin mutlaka ailesi ile beraber etkinliğimize gelmesi hem de gelirken Trabzonlu olmayan bir arkadaşını, bir komşusunu getirmesidir.” Şeklinde konuştu.

Trabzon Trabzon Günleri TDF Mustafa Demir Yenikapı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg