Trabzonlu kamyoncu haberi yalan çıktı!

"Trabzonlu kamyoncular PKK ile çatıştı" iddiaları yalan çıktı.

Trabzonlu kamyoncu haberi yalan çıktı!
Trabzonlu kamyoncu haberi yalan çıktı! Admin
Advert

Türkiye'de Güneydoğu'da yaşanan terör olayları, Suriye ve Irak'ta yaşanan IŞİD sorunu, Rusya ile yaşanan siyasi kriz en çok Trabzonlu kamyoncu esnafını etkiledi. Özellikle bu bölgelere nakliye yapan Trabzonlu kamyoncuların işleri bir anda kesildi. "Trabzonlu kamyoncuların PKK ile çatıştığı" şeklindeki haberler ise herkesin kafasında soru işareti oluşturdu. Konuyla ilgili Trabzonlu kamyoncuların nasıl bir sıkıntı çektiğini Trabzon Umum Kamyoncular ve Kamyonetçiler Odası Başkanı Şükrü Bekâr’a sorduk.

KAMYONCULAR PKK İLE ÇATIŞTI MI?

Bekâr, ilk olarak "Trabzonlu kamyoncuların PKK ile çatıştı" haberlerini yalanlayarak başladığı konuşmasında bölgede kendilerinin şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadıklarını kaydetti. Şoförlerin Güneydoğu Bölgesi’ne giderken oradaki vatandaşlarla haberleştiklerini ifade eden Bekâr, "Bunu nasıl anlatayım size... Ben 1976-77 yılında meslek hayatına başladım. Ağabeyimle beraber 3 yıl muavinlik yaptım. Ömrümüz Güneydoğu'da geçti. 20 yıl civarında İran'a, Doğu'ya çalıştım. Doğu illerini kendi memleketimiz gibi biliriz. Güneydoğu'nun insanı Türkiye'nin en misafirperver insanıdır. Birileri buradan kendi çıkar ve menfaati için siyaset yapıyor. Bu memleketi karıştırmaya çalıştırıyor. O günkü çıkan haber de gerçeği hiç yansıtmıyor. Hayvan çeken koyun arabaları vardır o durdurulan araçların içinde. Hiç kamyoncu Trabzonlu tırcı da yoktu. Bize böyle bir olay yansımadı. Bizim halkla veya Güneydoğu'daki olaylarla uzaktan yakından alakası yoktur." şeklinde konuştu.

YURT DIŞINA ÇALIŞAN ARAÇLAR YURT İÇİNDE KALDI

Suriye'de, Irak ve Rusya'da yaşanan kriz, Güneydoğu Bölgesi’ndeki terör olayları nedeniyle birçok aracın artık bu bölgede çalışamadığını ifade eden Bekâr, "Suriye'ye bugün 6-7 bin araç çalışıyordu, fakat bu araçlar yurt içinde kaldı. Irak'a çalışıyordu, Rusya'ya gidiyordu yine yurt içinde kaldı. Nakliye il içinde sıkıştı kaldı. İnsanlar namusu için çalışıyor. Yine de o şartlarda Güneydoğu'ya gidiyor. Aldığı yükün tonajına göre teslim edip geri dönüyor. Nedir? KDV’mi vereceğim, borcumu ödeyeceğim... Ama gün geçtikçe çember daralıyor. Günde 50 araba gidiyorsa şu anda 20'ye, hattâ daha da altına düştü. Sadece il içine sıkışmış kaldı. Yurt dışına gidemeyen araçlar, bugün yurt içinde nakliye yapmaya çalışıyor." diye konuştu.

YAZ MEVSİMİNDE DÜZENLEMİSİNİ UMUT EDİYORUZ

Bekâr, sözlerine şu şekilde devam etti: "Büyük bir ümitle her şeyin düzelmesini bekliyoruz. Bu esnaf borçlandı. Yurt dışından gelen modelli araçlar almış. Senetler ağır, yani inşaat sektörü aynı. Herkes bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde borçlanmış. Kısa vadede değil ama uzun vadede sıkıntı yaşanacak. Şu anda bir sıkıntı düştüğünde bir kaç sene devam edecek gibi görünüyor. Vatandaşın cebinde 3-5 tane kredi kartı var ama idare ediyor, o da nereye kadar devam edecek belli değil. Yaz mevsimine düştüğümüzde biraz daha rahatlama olmasını bekliyoruz.”

GÜNEYDOĞU'YA GİTMEDEN HABERLEŞİLİYOR

“Yüksekova'ya giden arkadaşlarımız oradaki vatandaşlarla birebir irtibatta. Vatandaş telefon açıyor, ‘Bugün kepenk kapatma var gelmeyin, yarın gelin.’ diyorlar. Haberleşiyorlar. Kamyoncu esnafı orada da yolun üstünde el atanı getirir. Hiçbir sıkıntı bugüne kadar olmadı. Karadeniz Bölgesi’nden böyle bir sıkıntı yaşamadık."

Kaynak: günebakış

Trabzonlu kamyoncular
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg