İbrahim Hakkı Gündoğdu 6. Resim sergisini açtı

Trabzonlu ressam, şair, yazar ve tarihçi İbrahim Hakkı Gündoğdu İstanbul’da ilk, toplamda 6. kişisel resim sergisini Üsküdar’da açtı. Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki serginin açılışını Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptı.

İbrahim Hakkı Gündoğdu 6. Resim sergisini açtı
İbrahim Hakkı Gündoğdu 6. Resim sergisini açtı Admin
Advert
Haberin galerisi için tıklayın!

Benim İstanbul’um” adını taşıyan sergisinde Gündoğdu’yu dostları da yalnız bırakmadı. Düzenlenen kokteylin ardından serginin açılış törenine geçildi. Kurdele kesiminden önce İbrahim Hakkı Gündoğdu ve Hilmi Türkmen kısa birer konuşma yaptılar.

İbrahim Hakkı Gündoğdu, Hilmi Türkmen’in Eynesil İmam Hatip Lisesi’nden öğrencisi olduğunu açıklayarak öğrencisinin böyle önemli bir görevde bulunmasından dolayı gurur duyduğunu söylerken serginin düzenlenmesindeki katkılarından dolayı da kendisine teşekkür etti. Hilmi Türkmen de lise öğrencisi olduğu yıllarda hocasının kendilerine çok şeyler kattığı için kendisini her daim minnetle andıklarını söyledi. Türkmen daha sonra şöyle devam etti. “Uzun yıllar sonra yine bir araya geldik. Aynı ilçede, hâttâ aynı mahallede oturuyoruz. Hocamızın sanatkâr yönünü biliyorduk, böyle bir sanat etkinliğini ilçemizde düzenlediği için asıl biz kendisine teşekkür ediyoruz

Kurdele kesimi töreninden sonra İbrahim Hakkı Gündoğdu misafirlere eserlerini tek tek gezdirerek kısa bilgiler verdi. Hilmi Türkmen sadece resimler hakkında değil, çalışma teknikleri hakkında da sorular sorarak hocasından bilgi aldı. Resimlerin sonuna gelindiğinde Hilmi Türkmen müsaade istedi ve yarın akşam bir başka organizasyon için Kültür Merkezi’ne geleceğini ve yine uğrayacağını söyledi.

İbrahim Hakkı Gündoğdu, sergi hakkında Karadeniz Manşet’e de özel açıklamalarda bulundu. Karma sergiler hariç bu serginin 6. kişisel sergisi olduğunu ve İstanbul’da ilk kez sergi açtığını söyleyen Gündoğdu, şöyle devam etti. “Sergimizin teması adı üzerinde İstanbul’dur. Benim İstanbul’um ismini tercih ettim. İstanbul’u nasıl görüyorum, İstanbul beni nasıl görüyor, bunları tuvale yansıtmaya çalıştım ve bu eserler ortaya çıktı. Resimlerinde mutlak anlamda takip ettiğim bir ekol ya da akım yok, ben hepsini inceliyor ve kendime bir yol çiziyorum. Gerçekçilik ile Sürrealizm arasında bir çizgi diyebiliriz. Bazı resimler birine, bazıları diğerine daha yakındır. Zaman zaman izlenimcilik işaretlerine rastlayabilirsiniz. Tabii bütün eserlerin farklı bir hikâyesi var. Hepsi İstanbul’un bir başka yönünü ve yüzünü anlatırlar. Kiminde hüzün, kiminde sevinç, kiminde tarih, kiminde şehir, kiminde sanat vardır

İbrahim Hakkı Gündoğdu’nun “Benim İstanbul’um” adlı resim sergisi, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde 22 Ekim’e kadar ziyaretçilere açık olacak.

İbrahim Hakkı Gündoğdu Hilmi Türkmen Benim İstanbul'um resim sergisi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg