TÜSED Yeni sezonu kahvaltıyla açtı

TÜSED (Trabzonlu Üniversiteliler Derneği) 2017/2018 sezon açılışını her yıl olduğu gibi Topkapı Suriçi Sosyal tesislerinde kahvaltılı tanışma toplantısıyla yaptı.

TÜSED Yeni sezonu kahvaltıyla açtı
TÜSED Yeni sezonu kahvaltıyla açtı Admin
Advert
Haberin galerisi için tıklayın!

Kahvaltıya dernek bünyesine yeni katılan öğrencilerin yanı sıra mezunlar ve akademisyenler de katıldı. Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu, Prof. Dr. Abdul Hayır, Prof. Dr. Mehmet Hacısalihoğlu, Prof. Dr. Fethi Gedikli ve Doç Dr. Nihat Alayoğlu kahvaltıda hazır bulunan akademisyenlerdi.

Başkan Yüksel Yılmaz’ın kısa açılış konuşmasından sonra her katılımcı kendini tek tek tanıttı. Uzunca süren tanışma faslından sonra yabancı dil eğitimi ve önemi üzerine görüşler paylaşıldı. İranlı bir misafir katılımcı, İngilizceyi televizyondan seyrettiği dizi ve müzik parçaları sayesinde öğrendiğini, yabancı dil bilmenin çok büyük bir avantaj olduğunu ve dünyanın neresine giderseniz gidin İngilizce biliyorsanız derdinizi anlatabileceğinizi ve öğrenmek için kimsenin geç kalmış sayılmayacağını ifade etti.

Bir başka öğrenci, kendi hayat tecrübesinden hareketle yurt dışında yaşamadan İngilizce öğrenmenin tam olarak mümkün olmayacağını iddia etmesi üzerine, Miktad Kadıoğlu ve Nihat Alayoğlu yurt dışına eğitim almaya gittiklerinde dil konusunda çok zorluk çektiklerini, zamanla bu zorluğu aştıklarını anlattılar.

Mezunlardan Fatih Yıldız ile Emre Çavdar birbirine muhalif fikirler ileri sürdü. Fatih Yıldız, İngilizce öğrenmenin önemini reddetmemekle beraber “Bu biraz da yetenek işidir. Sonra bu konuya gereğinden fazla önem veriliyor diye düşünüyorum. insanlar arasında yabancı dil bilenler bilmeyenler gibi bir ayrım bile olmaya başladı. Bence yabancı dil bilmek mutlak bir zorunluluk değil” derken Emre Çavdar da “Ben üç yıl Almanya’da bulundum. Almanlar çok zeki ve yetenekli insanlar sayılmazlar ama hepsi üst düzeyde İngilizce konuşuyorlar” şeklinde görüş beyan etti.

Ayrıca başta başkan Yüksel Yılmaz olmak üzere özellikle mezun öğrenciler, TÜSED ile birlikte geçirdikleri zamanın kendilerine sağladığı avantajları anlatıp yeni katılan öğrencilere bu kurumun değerini bilmelerini ve derneğin faaliyetlerine katılma konusunda herhangi bir çekingenlik yaşamamaları gerektiği tavsiyelerinde bulundular.

Kahvaltılı toplantı, topluca çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

TÜSED Trabzonlu Üniversiteliler Derneği Miktad Kadıoğlu Mehmet Hacısalihoğlu Fethi Gedikli
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg