Trabzon Günleri Yenikapı'da başladı

Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun İstanbul’da Trabzon’un Fethi’nin 556. Yıldönümü münasebetiyle düzenlediği 9. Trabzon Günleri Yenikapı Etkinlik Alanı’nda yapılan açılış töreniyle başladı.

Trabzon Günleri Yenikapı'da başladı
Trabzon Günleri Yenikapı'da başladı Admin
Advert
Haberin galerisi için tıklayın!

Açılışa başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere MHP Genel Başkan yardımcısı Celal Adan, Trabzon Vali yardımcısı ve Ortahisar kaymakamı Nihat Hatipoğlu, Trabzon ilçeleri belediye başkanları ve İstanbul’da görev yapan Trabzonlu Belediye başkanları, bürokratlar, iş adamları, STK temsilcileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Belki de son kez…

Saat 18.oo’de yapılacağı duyurulan açılış töreni, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun alana geç intikal etmesi nedeniyle 19.oo’u geçerken başladı. Açılış konuşmasını yapan Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Demir, Federasyon’un geçmiş dönem faaliyetlerini anlatırken Gençlik Kolları’na da özellikle değindi ve gençlerden övgüyle bahsetti. Trabzonluları tek çatı altında toplamak amacıyla Trabzon Konfederasyonu’nu kurma niyetinde olduklarını ve konfederasyonun patentini aldıkları vurgulayan Demir, son olarak “Biz yıllardır Trabzon’un Fethi’nin tarihini 26 Ekim kabul ettiğimiz için bu tarihte kutluyoruz. Eğer farklı bir tarihte olduğu kabul edilir ve resmi açıklama yapılırsa biz de bu tarihte son kez kutlamış oluruz” dedi.

Trabzon Türkiye’nin çimentosu

Mustafa Demir’den sonra mikrofona davet edilen MHP Genel Başkan yardımcısı Celal Adan, terörle mücadeledeki başarısından dolayı Süleyman Soylu’ya övgüler yağdırdı ve “Terör ile ülkenin bütünlüğü konularında sonuna kadar Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Trabzonluların ülkenin birlik ve bütünlüğü konularındaki hassasiyet ve fedakârlıklarını hepimiz biliyoruz. Eğer Trabzon’u bir cümleyle tarif edin deselerdi, ben de Trabzon Türkiye’nin çimentosudur derdim” şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Süleyman Soylu yaptığı konuşmada, "Şehrimizin doğası bir cennet doğasıdır. Şehrimizin doğasına zarar verdik mi? Evet, verdik. Ben Trabzon milletvekiliyim. Kolay kolay bu risklere girilmez. Buradaki hemşerilerimiz yazın yaylalara gidiyorlar. Bize bırakılan yaylalarımızı maalesef gelecek nesillere bırakamamanın hüznü ve ızdırabı içindeyiz.

Çok net söylüyorum. Bu bizim sorumluluğumuzdur. Arkadaşlarımızla birlikte karar verdik. İfade etmek istiyorum ki epey zamandan beri yaylalarımızdaki bu kaçak yapılaşmayı ortadan kaldırabilmek için her türlü riski alan ama gelecek nesillerimize güzel bir doğa bırakabilecek bir anlayışı gerçekleştirmek için her şeyi yapıyoruz” dedi.

Bakan Soylu sözlerine şöyle devam etti “'Uzungöl'ün bugünkü halinden memnun musunuz?' diyenlere biz 'memnunuz' diyemiyoruz. Hep beraber aynı derdi yaşıyoruz. Son yıllarda adımlar atıldı. Bütün bunlar yapılırken özellikle İstanbul'daki dostlarıma söylüyorum, Trabzon'un yaylalarına 300 metrekarelik, 3 katlı, dört katlı evler yapmak durumunda değiliz. Bize biraz müsaade edin. Planlamamızı iyi yapalım. Buralar geçmişte olduğu gibi gelecekteki en önemli güzelliklerimiz. Burayı doğanın, tabiatın, güzelliğin bütün dünyaya açılan bir penceresi haline getirmek için çaba sarf ediyoruz” dedi.

Çocuklarıma bırakabileceğim en büyük miras, Trabzon milletvekilliği

Bakan Soylu konuşmasının şu sözleriyle noktaladı:  “Allah bize siyasetin içinde de hayatın içinde de birçok sınav verdi. Siyasetin içinde birçok noktada bulundum. İlçe başkanlığı yaptım. İl başkanlığı yaptım. Genel başkanlık yaptım. Sayın Cumhurbaşkanımız beni çekti aldı, genel başkan yardımcılığı yaptım. Ar-ge başkanlığı yaptım. Teşkilat başkanlığı yaptım. Çalışma Bakanlığı yaptım. Allah nasip etti şimdi İçişleri Bakanlığı yapmaya çalışıyoruz. Benim çocuklarıma bırakabileceğim en büyük miras, Allah şahittir ki Trabzon milletvekilliğidir” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşmasının ardından protokol mensuplarıyla birlikte Yenikapı etkinlik alanında açılan stantları ziyaret etti.

Trabzon Günleri 29 Ekim akşam 23.oo’e kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek. Etkinliklere özellikle hafta sonu yoğun ilgi bekleniyor.

Trabzon Günleri Süleyman Soylu Trabzon Dernekleri Federasyonu Trabzon Trabzon'un Kurtuluşu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg