Sınırlar nasıl çizilmeli

Artık, unutulmasın ki benim ülkem: Edirne’den Van’a kadar değildir. Atalarımız demiş ya: “güneşin doğduğu yerden, güneşin battığı yere…” Bu kadar mı?. Veya bu ne demek?.

Sınırlar nasıl çizilmeli
Sınırlar nasıl çizilmeli Admin
Advert

Şucu- bucu, bizden – onlardan, yerli -yabancı…
Hırsızlık, rüşvet, adaletsizlik, eşitsizlik, mafya…
Demokratikleşme, çağdaş dünyanın kabul ettiği temel hak ve özgürlükler…
Batı bunu hep yapıyor: “demokrasi getireceğiz,” diyor. Sonuç parçalanmış onlarca devlet: Afganistan, Irak, Suriye, Mısır, Pakistan, Yemen, Libya, Somali, Etopya… vb…

Devlet samimi olursa, halk devletine güvenirse tehlikenin büyüğü geçer.

Bugüne kadar halkını korkutarak gücünü büyütmeye çalışan bir devlet vardı.
Halkını yanına alıp büyümeye çalışan devlet için bugün en büyük fırsat yakalandı: Çünkü millet en zor zamanda devletinin yanında yer aldı. Devletine sahip çıktı.
İşte bundan sonra, halkını korkutan değil, halkına şefkat kucağı olan adaletli ve merhametli bir devlet ebediyen büyür ve baki kalır.

 

Yeni düzenleme yapılırken sınırlar içinde bir devlet değil, tüm bizi ilgilendiren her değeri kuşatan bir devlet.
Artık, unutulmasın ki benim ülkem: Edirne’den Van’a kadar değildir. Atalarımız demiş ya: “güneşin doğduğu yerden, güneşin battığı yere…” Bu kadar mı?. Veya bu ne demek?. Bütün dünyayı mı işgal edeceğiz… Hayır, bu şu demek: bizim diyeceğiz ve dünya mazlumlarına sahip çıkacağız, onları hep koruyacağız. Tarih boyunca tüm dünya mazlumlarının babası olduk, güçleneceğiz yine olacağız. İç ve dış dinamiklerimizi buna göre hazırlayacağız.
Bu konuda yeni ve çağdaş projeler üretmeliyiz.

Ülkemizin dışındaki soydaşlarımız, vatandaşlarımız, ezilen horlanan milletler, bizden yardım isteyenler hepsi artık bizimle birlikte kabul edilir noktada projelerle donanmalı.
Bunlara hayal olarak bakılmamalı. Bilinmeli ki artık dünya uyanmıştır. O milletler de bizim hem samimiyetimizi hem de gücümüzü görmektedir. Her biri bize yaklaşmakta yardım istemektedir.


Öyle projeler üretebiliriz ki: ortak değerler, ortak ticaretler, ortak kalkınma yolları hem çok hızlı sonuca varır hem o ülkeleri kalkındırır hem de bizi hükümran kılar.
Aslında tüm mazlum milletlerin her birinde nice zenginlikler var. Batı onları acımasızca sömürdüğü için onlar çok fakirleşti. Ortak çalışmalarla adaletli paylaşımlarla çok hızlı zenginleşmeler ve büyümeler yaşanabilir.

Bunun için, düşüncemiz, “Edirne’den Van’a kadar,” değil. “Güneşin doğduğu yerden güneşin battığı yere kadar,” olmalıdır.
Zaten dünyada birçok konuda sınırlar kalkmış durumdadır. Bu düşünceler içinde biz bunu fırsata dönüştürebilecek en önce milletiz.

Bunun için de çok mucizevî şeyler yapmamız gerekmeyecektir.
Sadece içte kısır çekişmeleri bir tarafa bırakıp üstün zekâmızı, yönetici beynimizi bunlara yormamız yeterli olacaktır. 

İbrahim Hakkı Gündoğdu Sınırlar nasıl çizilmeli
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg