Evli ve Zavallı görücüye çıkıyor

Yılmaz Okumuş’un yeni projesi Evli ve Zavallı oyunu, 26 Aralıkta Grand Pera Emek Sahnesi'nde düzenlenecek gala ile ilk kez seyirciyle buluşacak.

Evli ve Zavallı görücüye çıkıyor
Evli ve Zavallı görücüye çıkıyor Admin
Advert

Sümela’nın Şifresi Temel, Moskova’nın Şifresi Temel ve Bizum Hoca, Sümela’nın Şifresi Cünyor Temel filmlerinin senaristi ve yaratıcılarından olan Yılmaz Okumuş’un yeni projesi Evli ve Zavallı oyunu, 26 Aralıkta Grand Pera Emek Sahnesi'nde düzenlenecek gala ile ilk kez seyirciyle buluşacak.

Yılmaz Okumuş, oyun hakkında kendine özgü mizahi üslubuyla şu bilgileri verdi:

"Temel ve Fadime; Trabzonlu karı kocadır. Bu çift üzerinden insanlık tarihindeki kadın–erkek ve karı–koca çatışmalarına bir bakış attık. 3 bölüm olan (Geçmiş–Günümüz–Gelecek) oyunda erkeğin ve kadının (evliliği çekilmez hale getiren, eşleri komik duruma düşüren) zaaflarını işledik. Mağara döneminde, kadın ve erkek arasındaki ilk işbölümünü ve günümüzün sorunlu ilişkilerinin temelini irdeledik.

Tam bir iletişim çağı olan günümüzde ise, karı koca ilişkileri üzerinden aslında bir iletişimsizlik yaşadığımızı gösterdik.

Oyunun üçüncü bölümü olan Uzay Çağı’nda ise her şeyi tersine döndürdük. Bu kez kadın, erkeğin rolünü üstlenmiş, erkek de kadın konumundadır. Kadın çalışmakta, erkek de ev işleri yapmaktadır.

Oyunun bütününden şu anlam çıkacaktır; Sevgili seyirci, biz oyunumuzda eşlerin birbirine yapmaması gereken 9 kusurlu hareketi gösterip güleceğiz. Güleceğiz çünkü yaptıklarımızın ve tartıştıklarımızın çoğu komik ve saçma.

Bunları yaparak komik duruma düşüp mutsuz oluyoruz. Bu yüzden nice evliliğin temelini dinamitliyoruz.

Hamsi başı kadar küçük bir mesele yüzünden kavga edip küsebiliyoruz. İki taraf da geri adım atmadığı için pireyi deve yapıp güzelim evliliği zulme dönüştürüyoruz. Herkes oluyor sana “Evli ve Zavallı.”

E ne yapalım peki? Çözüm ne? Onu biz de bilmiyoruz, bilsek kendimiz yapardık. Ama en azından oyunda güldüğümüz şeyleri yapmayalım"

Oyunda Temel rolünde Seymen Aydın, Fadime rolünde de Buse Sinem İren oynuyor. 

Seymen Aydın'ı Amerikalılar Karadenizde 2, Hırçın Kız Kadife, Oflu Hoca'nın Şifresi 2,  Sebahat ve Melahat (Oyuncu- senarist),  Bizum Hoca, Kutsal Bir Gün, Moskova'nın Şifresi Temel, Laz Vampir Tirakula, Sümelanın Şifresi Temel, Ayaz,  Aşk ve Devrim, Sümela’nın Şifresi Cünyor Temel, Sultanın Sırrı, Ayrılsak da Beraberiz, Doksanlar, Aşk Kaç Beden Giyer, Sende Gitme, Dur Yolcu, Yerden Yüksek gibi film ve dizilerden hatırlıyoruz.

Buse Sinem İren de Türkiye'nin ilk kadın stand-up grubu olan "Çok da Fifi Hatunlar Stand Up"ın kurucusu. Türkiye'nin çeşitli illerinde turneler yaptı ve yapmaya devam ediyor. Gruptan bağımsız olarak tek kişilik gösterisi "Mahsuscuktan Stand-up" ile de İstanbul ve Türkiye turneleri yapıyor. Kamuoyu kendisini daha çok son zamanlarda Youtube ve çeşitli sosyal medya mecralarında canlandırdığı masal anlatan, film yorumlayan Laz kız karakteriyle tanıdı.

İlk kez ATV'de yayınlanan "Bir Şarkısın Sen" adlı yarışmada boy gösteren ve geniş kitlelere adını duyuran genç kemençe sanatçısı Serkan Aydın da oyuna nameleriyle renk katacak.

Evli ve Zavallı Yılmaz Okumuş Seymen Aydın Buse Sinem İren Grand Pera Emek Sahnesi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg