Yukarı Banisa’dan Küçükçekmece’ye Trabzonspor Köprüsü

Makedonya’dan ülkemizi ziyarete gelen Yukarı Banisa Trabzonspor takımı Halkalı Etap Stadı’nda İstanbul Trabzonspor takımıyla hazırlık maçı oynadı.

Yukarı Banisa’dan Küçükçekmece’ye Trabzonspor Köprüsü
Yukarı Banisa’dan Küçükçekmece’ye Trabzonspor Köprüsü Admin
Advert

Bir süredir İstanbul’da misafir edilen Yukarı Banisa Trabzonspor futbol takımıyla yapılan maçtan önce düzenlenen törene Eski Milletvekili Gülay Dalyan, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece Meclis Üyesi ve İstanbul Trabzonspor Kulübü Başkanı Seymen Gençtürk, Trabzonspor Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Taşkın, Yukarı Banisa Trabzonspor Başkanı Muhammed Şaban, AK Parti Küçükçekmece İlçe yöneticisi Fatih Taşkın, Yukarı Banisa Trabzonspor Teknik Direktörü Turgay Yonuzi, Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Mustafa Limanoğlu, Trabzon Dernekleri Federasyonu yönetim kurulu üyesi Salih Zeki Durmuşoğlu, Trabzon Dernekleri Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Asuman Sula Durmuşoğlu, Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Başkanı İsmail Turgut Öksüz ve yönetim kurulu üyesi Gökçe Atmaca, basın ve STK mensupları ile Trabzonspor taraftarları katıldılar. 

İade-i ziyaret yapacağız

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz basın mensuplarına verdiği röportajda “Bugün burada bir dostluk maçı yapılacak. Belki çok şaşıracaksınız ancak Trabzonspor dışında Makedonya’da da bir Trabzonspor’umuz var, İstanbul’da da bir Trabzonspor’umuz var. Makedonya ile Türkiye arasında bu derecede bir gönül köprüleri oluşturabilecek bir takımın varlığını duyunca biz oradaki futbolcuları Küçükçekmece’ye davet ettik. Hem Türkiye sevgisi, hem de Trabzonspor sevgisinin pekişmesi için bugün burada güzel bir dostluk maçı olacak ancak sadece bu bir futbol müsabakası ile sınırlı kalmayacak. Bizler de Makedonya’ya giderek Yukarı Banisa Trabzonspor’u ziyaret edeceğiz.” 



Yukarı Banisa Trabzonspor Kulübü Başkanı Mohammed Şaban AtakentHaber’e vermiş olduğu kısa röportajda ise “Burada bizi misafir eden Belediye Başkanımız Temel Karadeniz, İlçe Başkanımız Mustafa Korkut’a ve Organizatörümüz Fatih Taşkın’a teşekkürlerimizi sunarız” dedi. 



Daha sonra yapılan törende mikrofonların başına geçen Fatih Taşkın “Makedonya’nın Gostivar Eyaletine bağlı Yukarı Banisa Köyündeki ikibine yakın Türk nüfusunun Trabzonspor’umuzun Avrupa’da elde etmiş olduğu başarılar sonrası oluşan sempati sonucu Yukarı Banisa Trabzonspor Futbol Takımı kurulmuştur. Bizlerin tanışması gerek sayın Cumhurbaşkanımızın, gerekse de Belediyeler Birliğimizin yatırımları ve gerekse de Trabzonspor hassasiyetleri sonucu olmuştur. Renkleri Bordo-Mavi olan bir futbol kulübüdür. Yukarı Banisa Köyünün sokakları Karaman Sokağı, Bursa Sokağı, Trabzon 61 Sokağı’dır. Dolayısıyla ayrı coğrafyalarda olsak da kalplerimizin bir arada attığı bu futbol takımını burada misafir etmenin sevincini yaşıyoruz. Bizler için bordo-mavi ayrı bir önem arzediyor ancak bordo-mavi dışında sevdiğimiz tek renk, tek bayrak şehitlerimizin kanından rengini alan Türk Bayrağımızdır.“ dedi. 

Afrin’e gitmeye hazırız

Ayrıca Yukarı Banisa Trabzonspor Kulübü Başkanı Muhammed Şaban “Bundan 200 yıl önce Osmanlı İmparatorluğu bizi Evlad-ı Fatihan olarak Makedonya’nın Gostivar Eyaletindeki Yukarı Banisa Köyüne yerleştirdi, sancağı burada sallandırmamızı istedi, görev verilirse Yukarı Banisa olarak Afrin’de de olmaya hazırız.” diyerek protokole teşekkürlerini iletti. 

İstanbul Trabzonspor Kulübü Başkanı ve Küçükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Seymen Gençtürk ise ”Sporun dostluk, kardeşlik ve barış olduğunu bugün bir kez daha anlamış olduk. 3 yıldır dost olduğumuz Yukarı Banisa Trabzonspor kulübü ile bugün burada olmaktan ve Belediyemizin desteği ile burada kamp yapma isteklerinin yerine getirilmesinden dolayı çok sevinçliyiz.” 

Daha sonra sözü alan Trabzonspor Futbol A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Taşkın ise konuşmasında “Bir kulübün gerçek zenginliğinin aldığı şampiyonluklar ve kupalardan ziyade bu tür zenginlikler olduğunu düşünüyorum. Başka coğrafyalarda Trabzonspor veya başka takımların isimlerini gördüğümüz zaman kültürel olarak ne kadar zengin olduğumuzu görüyorum. Ayrıca burada görmüş olduğum şölen havasından dolayı organizasyonda emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi. 

Bize Her Yer Trabzon doğruymuş...


Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise “Trabzonlular ‘Bize Her Yer Trabzon’ diyorlardı, meğer adamlar doğru söylüyorlarmış! Bizim Makedonya ile birlikte çok ortak yönümüz çok gönül köprümüz olduğunu biliyorduk ama böyle bir kulüpten haberimiz yoktu. Artık bu bağlar daha da kuvvetlendi. Bu yakınlığı keşfetmemize vesile olan ilçe başkanımıza, Seymen Gençtürk’e ve Fatih Taşkın’a teşekkürlerimi ile iletiyorum. İnşallah bu dostluk bağları daha da güçlenecek. Bugün burada hangi takımın kazanacağını biliyorum. Bugün burada bordo-mavi kazanacak…” dedi. 

Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya ise Yukarı Banisa Trabzonspor Kulübünün ziyareti sayesinde Makedonya ile dostluk bağlarının daha da güçlendiğini belirtti ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. 

Daha sonra sözü Eski Millet Vekili Gülay Dalyan devraldı ve bu bağların güçlenmesinde emeği geçenlere minnet ve şükran duygularını ifade etti.


Yapılan ödül ve plaket takdim töreninden sonra yapılan mücadele dostça 3-3 beraberlikle sonuçlandı. 

Kaynak: Doğan Şahin-AtakentHaber

Yukarı Banisa Trabzonspor İstanbul Trabzonspor Temel Karadeniz Fatih Taşkın Trabzonspor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg