TÜSED muhteşem bir mekana sahip oldu

TÜSED’in (Trabzonlu Üniversiteliler Derneği) Sultanahmet’te bulunan yeni mekanı bugün yapılan açılış töreniyle faaliyete geçti. Yeni merkez beş katlı ve çok amaçlı kullanılabilecek özelliklere sahip bulunuyor.

TÜSED muhteşem bir mekana sahip oldu
TÜSED muhteşem bir mekana sahip oldu Admin
Advert
Haberin galerisi için tıklayın!

Açılış törenine Trabzon AK Parti Milletvekili Salih Cora, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu, Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Nihat Alayoğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Hacısalihoğlu, TDF Genel Başkanı Mustafa Demir, Vakfıkebirliler Derneği Başkanı Bedrettin İskender, Avrupa Yakası Akçaabatlılar Derneği Onursal Başkanı Hayrullah Ertem ve mevcut başkanı Metin Akın, TÜSED’in eski mezunları ve mevcut üyeleri katıldılar.

Topluca yapılan kurdela kesiminden sonra konuşmalara geçildi. Açılış konuşmasını yapan TÜSED Başkanı Yüksel Yılmaz özetle şunları söyledi. “Trabzonluların daha güzel ve etkili konumlarda olması için emek verdiğimiz Trabzonlu üniversite öğrencilerinin kalitelerinin artırılması, başarılarının yükselmesi için her türlü çabanın zincirleme bir şekilde olmasının şart olduğunu düşünüyoruz. Eğer bu ülkede daha iyi şeylerin olmasını istiyorsak önce Trabzonlular kenetlenmelidir. 10 yıldır bu mücadeleyi sürdürüyoruz. TÜSED demek Trabzon’u ve Türkiye’yi daha ileriye taşımak demektir. Bu mekanı derneğe zor şartlarda kazandırdık. Her aldığımız nefes, her attığımız adımın Trabzon adına hayırlı olmasını istiyoruz. Dertlerimiz, tıkandığımız noktalar oluyor. Tabii ki eksiklerimiz var, onları tamamlamak istiyoruz. Bu konuda başta sayın vekilimiz olmak üzere hocalarımız ve bütün dostlarımızdan destek bekliyoruz. Yeni mekanımızın bulunduğu semt tarihi yarımadada ve İstanbul’un en merkezi yerinde. Bu kapıdan çıkan insanlar yabancılarla da konuşabilmelidir. Bu mekana geçmekle çıtayı yükselttiğimiz kanaatindeyim. Hiçbir cemiyet ya da cemaate bulaşmadan yolumuza devam eden samimi bir Trabzon derneği olduğumuzu düşünüyorum. Destek ve eleştirilerinizi eksik etmeyin”

Yüksel Yılmaz’ın ardından dernek başkanları Hayrullah Ertem ve Bedrettin İskender ile Prof. Dr. Orhan Uzun kısa birer selamlama konuşması yaparak TÜSED’in başarılarından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Konuşmaların tamamına Trabzon sevgisine ve Trabzon kimliğinin önemine yapılan vurgular damgasını vurdu.

İstanbul’daki üniversitelerde görev yapan Sedat Murat, Ayşegül Komsuoğlu ve Nihat Alayoğlu TÜSED’in faaliyetlerini takdirle takip ettiklerini, kapılarının bütün Trabzonlu öğrencilere sonuna kadar açık olduğunu ve kendilerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söylediler.

Son olarak konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora da, tahsil hayatlarında büyük zorluklar yaşadığını ve kendi dönemlerinde böyle öğrenci derneklerinin olmadığını, kendi bireysel çabalarıyla talep ve ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını ifade etti. Kendisinin de sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yaptığını, dernekçiliğin zor işler olduğunu ve TÜSED’e de maddi manevi elinden gelen desteği vereceğini söyledi.

Protokol konuşmaları sona erdikten sonra davetliler mekanda uzun süre sohbet ettiler.

 

TÜSED Salih Cora Yüksel Yılmaz Sedat Murat Ayşegül Komsuoğlu Mehmet Hacısalihoğlu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg