Asıl görev delegeye düşüyor

Trabzonspor camiası, özelde de delege kendini sorgulamalı. Özellikle son iki kongrede kazananların verdiği vaatlere gösterdiği teveccühü ve sonuçlarını iyi analiz etmeli. İğneyi önce kendine batırmalı.

Asıl görev delegeye düşüyor
Asıl görev delegeye düşüyor Admin
Advert

Yapılması gereken bir şeyi zamanında yapmazsanız; ya o şey şartların zorlamasıyla sonradan başka faktörlerin etkisiyle olur ya da siz çok daha zor ve meşakkatli bir şekilde yapmak zorunda kalırsınız. 1-6’lık Akhisar faciasından sonra (henüz Ersun Yanal görevden alınmamışken) şunları yazmışız:

Trabzonspor’un içinde bulunduğu ahval ve şerait, teknik direktörün kellesinin alınmasıyla düzelecek gibi görülmüyor. İlk düğme yanlış iliklendi çünkü. Açalım:

Kongrelerde en fazla oyu alan liste kazanır. Bundan daha doğal bir şey yoktur. Amma ve lakin; bu da birden fazla adayın olduğu seçimlerde adayları en uyumlu ve liyakatli değil, en fazla oyu alabilecek listeyi yapmaya zorlar. Adaylar ortada ciddi bir yanlışlık olduğunu görürler görmesine ama yapacak bir şeyleri yoktur. “Hele bir kazanalım, gerisini düşünürüz” demek zorunda hissederler kendilerini. Mevcut yönetim de bundan farklı bir şekilde oluşmamıştır. Trabzonspor yönetim kurulunda başka bir ortamda aynı masada bile oturmayacak profilde insanların bulunduğunu görmek için son iki yılda sergiledikleri tavırlara şöyle bir bakmak yeterli olacaktır. “Bakın ne kadar güzel, bu kadar farklı profildeki insanlar Trabzonspor için güç birliği yaptılar. Haydi sevinçten ağlayalım” anlayışı komik bile değildir, her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır”

Sonra da Sayın Muharrem Usta’ya şu tavsiyede bulunmuşuz:

“O halde yapılması gereken bellidir:

Trabzonspor seçimli kongreye gidecek, Sayın Usta eğer devam etmek isterse kendi ekibini kurarak delege onayına sunacaktır. Eğer seçilirse çok daha rahat bir çalışma ortamı bulacak, yönetimde uyum diye bir problem yaşanmayacak ya da minimum ve bertaraf edilebilir düzeyde kalacaktır. Yamalı bohçayla olmadı, olmuyor, olmayacak”

Biz bunları yaklaşık beş ay önce yazmışız. Şimdi gidilen olağanüstü kongreye o zaman gidilseydi ve Sayın Usta kendi listesiyle delege huzuruna çıksaydı, kulübün maruz kaldığı hasar çok daha az olurdu.

Tabii bizim formülde delegenin sizi tercih etmeme riski de vardır. Ancak her halükârda mevcut durum kadar vahim bir tablo ortaya çıkmayacaktı.

Muharrem Usta’nın, başka aday çıkmasının önüne geçmek amacıyla FİFA’dan gelen transfer cezasının yolunu bilerek açtığı şeklinde bir görüş var. Ceza haberinin öncesi ve esnasında gelişen toplantılar, protesto eylemleri vs. hep bir planın parçaları bu görüşe göre. Mantıksız görünmüyor, olabilir. Ancak geçmişte dönemin başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın da karşısına rakip çıkmayacağını düşünerek olağanüstü kongre kararı aldığını, birkaç aday birden çıkınca da kongreyi ertelediğini unutmamak gerekiyor.

Ortada birçok isim dolaşıyor olmasına rağmen bu yazının kaleme alındığı an itibariyle henüz herhangi bir adaylık açıklaması yok. Belki gerçekten bu seferlik Sayın Usta’nın karşısına kimse çıkmaz, ancak yıl sonunda olağan kongre var ve kulübün ahvali ne olursa olsun o kongrede çok sayıda aday çıkacağını görmek için kahin olmaya gerek yok.

Olağan ya da olağanüstü. Tek aday ya da çok aday. Asıl görev delege iradesine düşüyor. Özellikle son iki kongrede kazanan adayların verdiği vaatlere iyi bakılmalı. Sonuçlarına daha iyi bakılmalı. Trabzonspor’un geleceğini bu analizin sağlıklı yapılıp yapılmadığı belirleyecektir.

Trabzonspor Muharrem Usta Kongre Delege
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg