Yeni Trabzonspor'u istemiyoruz!

TFSP (Trabzon Fikir Sanat Spor Platformu) bünyesindeki TSP (Trabzon Spor Platformu) üyeleri, Trabzonspor’da yaklaşan kongre öncesi gündemi değerlendirmek amacıyla bir araya geldi

Yeni Trabzonspor'u istemiyoruz!
Yeni Trabzonspor'u istemiyoruz! Admin
Advert

TFSP (Trabzon Fikir Sanat Spor Platformu) bünyesindeki TSP (Trabzon Spor Platformu) üyeleri, Trabzonspor’da yaklaşan kongre öncesi gündemi değerlendirmek amacıyla bir araya geldi. Kozyatağı ByOtell’de gerçekleştirilen toplantıya üyelerden toplam 19 kişi katılırken, Trabzonspor eski yöneticileri Erdal Atalay ile Hayrettin Hacısalihoğlu da hazır bulundu.

TSP tarafından hazırlanan öneri tespit metninde özetle şu konulara yer verildi.

Kongre süreci bir fırsattır

Trabzonspor kasada, masada ve sahada güçlü olmalıdır. 7-8 Nisan Trabzonspor Olağanüstü Kongre süreci Trabzonspor’un devasa sorunlarını çözme, masaya yatırma ve bu konuda kongre üyelerinin ortak tavır alması konusunda, Trabzonspor tarihi açısından çok önemli bir viraj, aynı zamanda kulübün uçurumun kenarından dönmesi için tarihi bir fırsattır.

Umutsuzluğa yer yoktur

Trabzonspor’un geri dönülemez bir noktaya gelmiş olduğu söylemi algı yönetimidir. Trabzonspor için umutsuzluğa ve çözümsüzlüğe asla yer yoktur. Şirketlerinin büyüklüğünü kısa zamanda 2-3 katına çıkaran Trabzonspor yöneticileri, Trabzonspor’u çok ciddi anlamda başarısızlığa ve güçsüzlüğe sürüklemiştir.

Siyasete ihtiyaç vardır, ancak...

Siyaset mekanizmasına tabii ki ihtiyaç vardır, ancak bu ihtiyaç karşılıklıdır ve Trabzonspor yönetimleri buna göre tavır almalıdır. Kulübün menfaatleri düşünülerek Türk siyasetinden ve devletinden kurumsal destek istenmelidir. Trabzonspor’un menfaati ve iyiliği, Türk sporunun menfaati ve iyiliği demektir.

Yeni bir tüzük, yeni bir üye yapısı

Trabzonspor’un yeni bir kongre üyesi yapısına ve yeni bir tüzüğe ihtiyacı vardır. Bu seçimlerde Trabzonspor’umuzun, bir “Geçiş yönetimi” ve yol haritası ile Aralık 2018 Kongresine götürülmesi, o kongreye kadar bu konularda çok önemli çalışmaların yapılması gerekmektedir. Olağanüstü Kongre’de seçilecek yönetimin ilk ve en önemli görevi Trabzonspor Anayasası’nı yani tüzüğü yeniden yazmaktır.

Platform olarak, 7-8 Nisan Kongresinde en önemli gündem maddemiz mevcut yönetimin mali hesaplarının okunması ve bunun sonucunda Yönetim Kurulu’nun ibrası maddesi olacaktır. Genel Kurulu yönetecek divan heyeti, yasa, tüzük, etiği bilen üyelere ve alınacak kararlara saygılı kişilerden seçilmelidir. Önerimiz, yönetim kurulu ve denetleme kurulunun ibralarının geriye bırakılmasıdır.

*****

 

Toplantının ardından da TSP Kurucular Kurulu üyesi Levent Sekban şu açıklamayı yaptı.

"Trabzon Spor Platformu toplantısı yapılmış,

toplantıya istanbul,trabzon ve bursa’dan toplam 19 kongre üyemiz katılmıştır.

Trabzonspor’un nisan ve aralık ayındaki kongrelerinde,

Trabzonspor kongre üyelerinin nasıl bir tutum izlemesi gerektiği anlatılmış, aday olacak yönetimlere ışık tutması gereken temel ilkeler belirlenmiş, yapılması gerekenlerin ve önceliklerin ne olduğu tespit edilmiştir.

Trabzonspor’un uçurumun kenarından döndürülmesi için gerekli olan yol haritasının ilk kısmı açıklanmıştır.

Toplantı katılımcılarından, görüşler fikirler öneriler alınmış ve toplantıda konuşulan görüş ve önerilerden oluşan fikirlerin ve çözümlerin en kısa zamanda irdelenip, trabzonspor için nihai bir çözüm ve yol haritasını içeren bir deklarasyon halini almasına karar verilmiştir.en kısa zamanda bu sayfada duyurulacaktır.

İlk tespit,bu kongrede oy kullanma hakkı olan trabzonspor kongre üyesinin 7-8 nisan da yapılacak genel  kurula gelmesi ve hür iradesini sergileme ihtiyacıdır."

TSFP TSP Hayrettin Hacısalihoğlu Erdal Atalay Levent Sekban Recep Bakırtaş
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg