İstanbul’daki Trabzon’un kafası karışık...

İstanbul’daki Trabzon hem çok dağınık hem de kafası fena halde karışık ve bu dezavantajlar bir türlü bertaraf edilemiyor. Yıllar geçiyor ama bu durumda bir değişiklik ya da düzelme görülmüyor.

İstanbul’daki Trabzon’un kafası karışık...
İstanbul’daki Trabzon’un kafası karışık... Admin
Advert

Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği, İstanbul’da faaliyet gösteren Trabzonlu ve Trabzonsporlu dernek başkan ve yöneticilerinin davetli olduğu bir kahvaltılı istişare toplantısı düzenledi. Hanzade Cafe’de düzenlenen toplantıya başta İstanbul’daki Trabzon dernekçiliğinin duayen ismi Tekin Küçükali ve TDF Genel Başkanı Mustafa Demir olmak üzere 200’ün üzerinde dernek başkanı ve yöneticisi katıldı.

İlk konuşmayı yapan Tekin Küçükali toplantıdan bir sonuç bildirisi çıkmasını ve Trabzonspor için üç ismin başkan adayının önerilmesini teklif etti. Mehmet Yiğit Alp, Nuri Albayrak ve Mehmet Atalay isimlerini gerekçeleriyle açıklayan Küçükali, toplantının sonlarında teklifinde ısrar etmesine rağmen gerek dernek yönetimi gerekse hazırda bulunan davetliler buna yanaşmadılar.

Toplantının genelinde ağırlıklı olarak Trabzonspor konuşuldu ve çözüm önerileri tartışıldı. 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde Trabzonspor bağımsız milletvekili adayı olan ve 9000 civarında oy alarak Faik Işık’ın milletvekili seçilmesine engel olan Metin Kaya’nın hararetli ve itham edici tarzda konuşmasıyla tansiyon kısa bir süre yükseldiyse de daha sonra kendi temposunu buldu ve sonuna kadar devam etti.

Mustafa Demir, Trabzonspor hakkında kayda değer yeni bir şey söylemedi. Daha önce defalarca dinlediğimiz tekrarları sıraladıktan sonra TDF Kongresinin 27 Mayıs’ta yapılacağını açıkladı ve “Ben aday değilim. Profili ve titri yüksek üç kişiye gidip teklifte bulunacağız. Biz TDF’yi 1. Lig’e çıkardık. Şampiyon yapacak bir başkan bulmak istiyoruz” dedi. Toplantının son bölümünde de kendisi de bir siyasetçi olmasına rağmen altı yıllık başkanlığında siyaset ile sivil toplumculuk faaliyetlerini karıştırmamaya azami gayret harcadığını iddia etti.

Daha birçok konuşmacı söz aldı ve konuştu. Tek tek ayrıntılara girersek yazı çok uzar. Tekin ağabey, isim zikredilmeden ideal bir başkan profilinin tarif edildiği bir bildirinin etkisinin olmayacağını, isim verildiği takdirde hiç değilse somut bir teklif getirilmiş olacağını söylemesine rağmen bu hamlenin ciddi risk içerdiğini bilmiyor olamaz. Doğal olarak da hazirunun iradesi buna yanaşmadı. Toplantı bittikten sonra bir süre daha mekanda kalmış olmamıza rağmen konu hakkındaki tartışmalar devam ediyordu. Bir bildiri yayınlanırsa biz de haberini yaparız.

Mustafa Demir ve yaklaşan TDF Kongresi hakkındaki görüşlerimizi ayrı bir yazıda ele alacağız. Biz genel manada birkaç cümle daha sarf edip bitirelim:

Görünen o ki İstanbul’daki Trabzon hem çok dağınık hem de kafası fena halde karışık ve bu dezavantajlar bir türlü bertaraf edilemiyor. Biz gazeteci sıfatıyla camianın içine gireli 10 yılı geçti, bu durum değişmiyor. İstanbul Ticaret Odası seçimlerinde karşı listelerde yarışacak olan Emrullah Tellioğlu ile Timur Şahin’in birbirlerinden habersiz geldikleri bu toplantıda tanışmış olmaları ahvali pek güzel resmediyor.

Bu konuda çaba sarf edilmiyor değil, Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği de üzerine düşen görevi fazlasıyla ifa ediyor sağ olsun. Ama işte görüldüğü gibi yetmiyor. Bu toplantıda da hazır bulunan ve uzun yıllardır dernekçilik yapan birçok ismin birbirlerini tanımıyor olmaları acıdır.

Bu konuda en büyük görev Trabzon Dernekleri Federasyonu’na düşüyor. Peki federasyon ne yapıyor? Kısmetse müstakil bir yazıda ele alalım.

 

Trabzon Trabzonspor Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği TDF Tekin Küçükali İsmail Turgut Öksüz
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg