İstanbul'daki Trabzonspor'da birlik arayışları

İstanbul’da faaliyet gösteren Trabzonspor derneklerinin birlik arayışları devam ediyor.

İstanbul'daki Trabzonspor'da birlik arayışları
İstanbul'daki Trabzonspor'da birlik arayışları Admin
Advert

Tuzla Trabzonsporlular Derneği’nin davetlisi olarak Tuzla’da bir araya gelen Sultanbeyli Trabzonsporlular Derneği, Ataşehir Trabzonsporlular Derneği, Gazi Çengelköy Trabzonsporlular Derneği, Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği, Trabzon Dernekleri Federasyonu başkan ya da yönetim kurulu üyeleri, yaklaşan kongre öncesinde Trabzonspor’un önümüzdeki dönemlerde nasıl bir yol haritası takip etmesi gerektiği konusunda fikir alışverişi ve istişarede bulundular.

Spor ve siyaset ilişkilerinin beraberinde getirdiği problemler müzakere edilirken, Trabzonspor’un da her kulüp gibi siyaset gücünden istifade etmesi gerektiği, ancak bu durumun kesinlikle siyasetin direktifleri doğrultusunda hareket etmesi anlamına gelmediği değerlendirildi.

Kulübün borç miktarının geldiği nokta göz önüne alınarak, pahalı ve verimsiz transferlerden kaçınmak suretiyle, gerekirse birkaç yıl şampiyonluk ve zirve iddiasının dillendirilmeyerek yeniden yapılanma sürecine girilmesi gerektiği, transfer yasağının üzücü de olsa altyapının verimli hale getirilmesi için bir fırsat doğurduğu, bu fırsat iyi değerlendirildiği takdirde Yusuf Yazıcı ve Abdulkadir Ömür gibi büyük yıldız adaylarının takıma ve Türk futboluna kazandırılabileceği konusunda görüş birliğine varıldı.

İstanbul’da faaliyet gösteren Trabzonspor derneklerinin ilişkilerinin yeterli düzeyde olmadığından hareketle, önümüzdeki dönemlerde daha fazla bir araya gelinerek istişare ve işbirliğinin geliştirilmesi, böylelikle Trabzonspor’un gurbette yaşayan büyük potansiyelinin kulübün daha iyi bir düzeye gelmesine katkıda bulunmasını sağlamak için çalışmalarda bulunması gerektiği konusunda ittifak sağlandı.

Katılımcılar, son olarak, bu amaçlar doğrultusunda faaliyetlerin devamı için yakın bir gelecekte yeniden bir araya gelme kararı aldılar.

Trabzonspor Tuzla Trabzonsporlular Derneği Sultanbeyli Trabzonsporlular Derneği Ataşehir Trabzonsporlular Derneği Gazi Çengelköy Trabzonsporlular Derneği Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg