Maçka Dernekler Federasyonu mekanına kavuştu

Maçka Dernekler Federasyonu, bugün Beylikdüzü’nde düzenlenen açılış töreniyle yeni mekanına kavuştu.

Maçka Dernekler Federasyonu mekanına kavuştu
Maçka Dernekler Federasyonu mekanına kavuştu Admin
Advert

Açılış törenine MHP milletvekileri Arzu Erdem ve İsmail Faruk Aksu, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Maçka eski belediye başkanı Ertuğrul Genç, Bahçelievler Belediye Meclis üyesi Ahmet Hocaoğlu, Trabzonlu dernek başkanları ve federasyon yöneticileri katıldı.

Merkezin açılışı kurdela kesimiyle başladı, daha sonra teras katında konuşmalar ve ikramla devam etti.

Maçka Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Osman Aydemir, mekanı federasyonun hizmetine sunan Atmaca ailesine ve açılış törenine gelenlere teşekkür ederek başladığı sözlerine hemşehrilik olgusunun hayatımızdaki önemine karşılık hemşehri odaklı kurulan sivil toplum kuruluşlarının aynı ağırlığa sahip olmadığını, bunu sağlamak için STK’ların kendi kitlelerinin ihtiyaçlarına yönelik faaliyetler gerçekleştirmesi gerektiğini, o takdirde insanların da STK’lara ilgisinin artacağını ve böylece daha etkin bir şekilde çalışabileceklerini ifade etti. Aydemir, İstanbul’da önemli mevkilerde bulunan ve hemşehrilik hassasiyetine sahip çok sayıda Maçkalı hemşehrileri bulunduğunu, onların desteğiyle federasyonun daha da güçlü olacağını söyledi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da hemşehriliğin ve hemşehri odaklı derneklerin önemini teslim etmekle beraber, bu kurumların misyonunun sadece kültürleri ve memleket değerlerini korumak olması gerektiğini, lobi faaliyetleri gibi alanlara girdikleri takdirde bir takım problemlerin baş gösterebileceğini vurguladı.

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe de hemşehrilik olgusunun önemine katıldığını, Esenyurt’ta belediye olarak ilçede faaliyet gösteren bütün hemşehri derneklerine aynı binada mekân tahsis ettiğini, faaliyetlerine destek verdiklerini ifade ettikten sonra ilginç bir tespitte bulundu. İnsanların memleketlerini unutmamalarının güzel bir şey olduğunu ancak yaşadıkları şehre de aidiyet beslemeleri gerektiğini söyleyen Alatepe, belediye başkanı olduktan sonra binlerce kişiyle görüştüğü halde kendisini Esenyurtlu olarak tanımlayan kimseye rastlamadığını açıkladı.

Son olarak konuşan Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, sıcak ve samimi üslubuyla davetlilere hitap etti. Geçmişte bir süre Trabzon’da görev yaptığını ve Trabzonlularla çok iyi kaynaştığını anlatan İnci, çevresindekiler tarafından şivesinin bile Trabzon şivesine kaydığını söylediklerini ifade etti.

Açılış töreni daha sonra horon ve sohbetle günün ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Maçka Dernekler Federasyonu Ekrem İmamoğlu Arzu Erdem İsmail Faruk Aksu Osman Aydemir
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg