Anadolu Yakası Trabzonlular Derneği törenle açıldı

Bir süre önce resmi açılışını yapan İstanbul Anadolu Yakası Trabzonlular Derneği, Sultanbeyli’deki merkezinde gerçekleştirilen görkemli bir açılış töreniyle faaliyetine başladı. Törene Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Anadolu Yakası Trabzonlular Derneği törenle açıldı
Anadolu Yakası Trabzonlular Derneği törenle açıldı Admin
Advert

Bir süre önce resmi açılışını yapan İstanbul Anadolu Yakası Trabzonlular Derneği, Sultanbeyli’deki merkezinde gerçekleştirilen görkemli bir açılış töreniyle faaliyetine başladı. Törene Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu ve yöneticiler, Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Trabzonspor Başkan Adayı Metin Kaya, milletvekili aday adayları Necati Selvitop ve Fatih Kaya, A Spor yorumcusu ve Fotomaç gazetesi yazarı Olcay Çakır, Sultanbeyli’de ve İstanbul’un muhtelif semtlerinde faaliyet gösteren hemşehri dernekleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.

Kurdele kesiminden önce dernek başkanı Alaattin Aksoy ve Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu kısa birer konuşma yaptılar. Son kongrede  Ahmet Ağaoğlu’na rakip listede yer alan Aksoy, her zaman Trabzonspor’un yanında olduklarını ve bundan sonra da olacaklarını vurgularken, Trabzonspor başkanı ve yöneticilerinin davete icabet etmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Trabzonspor'u layık olduğu yere getireceğiz

Ahmet Ağaoğlu da şunları söyledi. “Trabzonspor büyük bir marka, büyük bir camia. Bu büyüklüğün bize getirdiği yükün ağırlığının farkındayız. Biz göreve gelirken, bir tek şey söyledik: Trabzonspor’u olması gerektiği yere tekrar taşıyacağız. Bugün o noktanın çok çok gerisindedir. Bu sadece ekonomik olarak değil; saha sonuçları, prestij, itibar olarak da böyledir. Fakat enkaz edebiyatı yapmak hiçbir Trabzonluya yakışmaz. Biz kurumsal olarak bu görevi kurumu aldığımız yerin üzerine taşımak şartıyla aldık. “Biz Trabzonspor’u sokağa bırakmayız” diye bir söylem vardı. Ben bunu asla kabul etmiyorum. Bende bunun karşılığı şudur: Trabzonspor sokaktan adam alır, kendisi asla sokağa kalmaz. Kendi adıma konuşayım, Trabzonspor beni de sokaktan aldı. Ben Trabzonspor’un bir hizmetkârıyım. Ahmet Ağaoğlu bugünkü kimliğine sahipse bunu tamamen Trabzon ve Trabzonspor’a borçludur. Bunu söylerken yanlış anlaşılma olmasın, kongrede Mardin, Diyarbakır, Van, Erzincan, Antalya, Muş’tan gelip oy kullanan delegelerimiz vardı. Trabzonspor Anadolu’dur, Trabzonspor Türkiye’dir, Trabzonspor Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden birisidir. Bir başkaldırının ve varoluşun sembolüdür. Trabzonspor’a yakışır bir yönetim sergilememiz lazımdır. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz, ancak siz Trabzonluların desteği her şeyin üzerindedir. Biz bir noktaya geleceksek 10 milyon Trabzonsporlu olarak geleceğiz”

Topluca kurdele kesiminin ardından hazirun dernek merkezine girdi ve bir süre sohbet edildi. Ardından Ahmet Ağaoğlu ve yöneticiler yoğun programları nedeniyle törenden ayrıldılar.

İstanbul'da 700 bin Trabzonlu yaşıyor

İstanbul Anadolu Yakası Trabzonlular Derneği Alaattin Aksoy, derneğin açılışı için yaptığı resmi konuşmada Trabzon’un tarihi ve coğrafi önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı. “İstanbul’da son sayımlara göre yaklaşık 405 bin Trabzonlu yaşıyor. Bu rakama aslen Trabzonlu olup, doğum yeri ya da nüfusu Trabzon olmayan hemşehrilerimiz dahil edilmiyor. Derneğimiz yönetiminde de bu özelliklere sahip çok sayıda arkadaşımız var. İstanbul’da yaşayan Trabzonlu sayısı, derneklerimiz ve akademisyenlerimizin yaptığı çalışmaya göre 700 bin kişiyi bulmaktadır. İstanbul’daki hemşehrilerimizin dayanışmasını yardımlaşmasını amaçlayan ve bütün Anadolu yakası ilçelerini kapsayan derneğimizi Sultanbeyli’ye kazandırdık. Dernekçilik zor iştir. Kurması kolaydır, yaşatmak ve geliştirmek büyük enerji ve özveri ister. Görevi üstlenen ben ve arkadaşlarımın gücü ve enerjisi sizlersiniz. Önümüz Ramazan, hepinizi akşamları derneğimize çaya, kahveye, sohbete bekliyorum”

Program daha sonra sanatçılar Taner Eyüboğlu, Yücel Aktaş ve Zeynep Başkan’ın konserleriyle ilerleyen saatlere kadar devam etti.

Trabzon Trabzonspor Anadolu Yakası Trabzonlular Derneği Ahmet Ağaoğlu Alaattin Aksoy Metin Kaya
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg