Pendik Trabzonlular Derneği kendi mekanında

Resmi kuruluşu daha önce yapılan ve faaliyetlerine başlayan Pendik Trabzonlular Derneği, bugün dernek binası önündeki alanda düzenlenen ihtişamlı bir törenle mekan açılışını gerçekleştirdi.

Pendik Trabzonlular Derneği kendi mekanında
Pendik Trabzonlular Derneği kendi mekanında Admin
Advert

Tavşantepe metro istasyonunun hemen yanında bulunan mekanın açılışına siyaset, bürokrasi, sivil toplum kuruluşu dünyasından yoğun bir katılım oldu. Törene katılanlar arasında CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Pendik Kaymakamı İlhan Ünsal, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin ve yardımcıları, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çabuk törene katılanlar arasındaydı.

Başarılı sunucu Murat Kurt’un kendine özgü üslubuyla renk kattığı tören Zeynep Birinci’nin sahne almasıyla başladı ve Akçaabat horon ekibi gösterisiyle devam etti.

Ardından dernek başkan ve yönetimi sahneye davet edildi. İlk söz dernek başkanı Süleyman Pergel’e verildi ve başkan konuşmasında özetle şunları söyledi.

“Bugün kadim şehir Trabzon’un güzel insanlarıyla birlikte olmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Trabzonlu olmak, yaşadığı kentin kalkınması, sosyal, siyasi, ahlaki, iktisadi ve bilimsel gelişimine ön ayak olmak, sorumluluk almak demektir. Trabzonlu olmak, ayrılıkçı değil birleştirici olmaktır. Yılgın değil tam anlamıyla atak olmaktır. Dik dağlara ve hırçın dalgalara benzeyen karakterinin yanında barışçı olmaktır. Trabzonlu olmak, konuşma tarzından, jest ve mimiklerinden giyim kuşamlarına varana dek kendinden emin harikulade bir hayat sürecek kadar bir özgüven duygusuna sahip olmak demektir.

İstedik ki, Trabzonlu olarak yaşadığımız kent olan Pendik’e aidiyetimizi ortaya koymak suretiyle her alanda daha da etkin olalım. Pendik’imizin kültürüne renk, her tür gelişimine destek olalım. Hedefimiz ve gayemiz, doğduğumuz coğrafyaya, doyduğumuz şehre, mensubu olmakla şeref duyduğumuz millet ve vatanımıza can olmak, kan olmak, hayat olmaktır. Kurulduğumuzdan bugüne kadar muhtelif faaliyetler gerçekleştirdik, bugün de dernek binamızın tefrişatını bitirdik ve hizmete açıyoruz. Bundan sonra da faaliyetlerimiz hedeflerimiz ve gayelerimiz doğrultusunda artarak devam edecektir. Derneğimiz bugünden itibaren hizmetinizdedir. Her gün sabah 10.oo ile akşam 20.oo arasında açık olacaktır. Derneği şenlendirecek ve kıymetlendirecek olan sizlersiniz” Süleyman Pergel, sözlerini noktalamadan önce Anneler Günü münasebetiyle bütün annelerin gününü kutlamayı da ihmal etmedi.

Pergel’in ardından Pendik Kaymakamı İlhan Ünsal, Osman Boyraz ve Akif Hamzaçebi de kısa birer selamlama konuşması yaptılar. Daha sonra toplu halde dernek merkezinin girişinde dualar eşliğinde kurdele kesimi töreni yapıldı.

Şölen daha sonra davetliler Yücel Aktaş, Cengiz Selimoğlu, Onay Şahin ve grup İmera’nın sahne almasıyla akşam saatlerine kadar keyifli ve eğlenceli vakit geçirdiler.

Trabzon Pendik Trabzonlular Derneği Akif Hamzaçebi Osman Boyraz Ahmet Çabuk Süleyman Pergel
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg