TDF'de yeni dönem

TDF yeni yönetimi başkan İsmail Şatıroğlu'nun iftar davetinde bir araya geldi ve görev dağılımı yaptı. Toplantı hakkındaki gözlem ve düşüncelerimizi yazdık.

TDF'de yeni dönem
TDF'de yeni dönem Admin
Advert

Trabzon Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu ilk toplantısını ve görev dağılımını yaptı. Başkan İsmail Şatıroğlu, yeni yönetim kurulunu sahibi olduğu okulun yemekhanesinde verdiği iftar davetinde ağırladı. Şatıroğlu açılış konuşmasında, kendisine başkanlık teklifi ilk geldiğinde kabul etmediğini, ancak takip eden süreçte ısrarlar nedeniyle kendisini aday olmak mecburiyetinde hissettiğini söyledi. Yeni başkan daha sonra şöyle devam etti.

 “Burada hepimiz Allah rızası için çalışacağız. Başta şahsım olmak üzere önce nefislerimizi ayaklar altına alacağız. Hiçbirimizin bir menfaati söz konusu değil. Federasyon’da kesinlikle siyaset olmayacak, bizim siyasetimiz Trabzon siyasetidir. Tabii ki siyasi çalışmalar içinde olan hemşehrilerimize parti ayrımı yapmaksızın destek vereceğiz. Ben tanışmıyorum ama Federasyonumuzun kurucu başkanı Tahsin Usta CHP’den milletvekili adayı olmuş. Kendisine başarılar diledim ve her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu söyledim”

Başkan İsmail Şatıroğlu, toplantılara katılım konusunda ciddiyet ve hassasiyet gösterilmesini özellikle rica etti. Yönetim kurulunun asil-yedek ayrımı olmaksızın her ay toplanacağını, icra kurulunun da 15 günde bir toplantı yapacağını söyleyen başkan, heyecan, enerji ve samimiyet dolu tarzıyla toplantıda hazır bulunanlara da moral ve heyecan aşıladı.

Toplantıda herkesin kendisini kısaca tanıtmasının ardından toplantıya geçildi ve görev dağılımı yapıldı. Elimize bilgi ulaşmadığı için kimin hangi göreve getirildiğini bilmiyoruz, çünkü en son biz medya mensupları kendimizi tanıttık ve ardından toplantıya devam için bizden “müsaade” istendi!

İlk toplantılar hep güzel olur. Birlik-beraberlik mesajları verilir; samimi ve yapıcı konuşmalar yapılır, her şey Trabzon içindir, kimse orada menfaat için bulunmuyordur. Tek fark, yukarıda da ifade ettiğimiz gibi yeni başkan İsmail Şatıroğlu’nun samimi heyecanıydı. Lafın arasında da kongreden sadece iki gün sonra federasyona bir mülk kazandırmak için çalışmalara başladığını, aday bir yer bulunduğunu ama henüz kesinleşmediğini de müjdeledi.

“Basına kapalı” şık olmadı

Toplantıdan basın mensuplarının çıkarılması olmadı. Hayli meşakkatli bir yolculuktan sonra ulaştığım mekana sadece iftar etmek ve iki cümleyle kendimi takdim etmek için mi gitmiştim? Başta TDF olmak üzere hemşehri dernekleri üzerine benden fazla kafa yoran, benden fazla zaman ve enerji harcayan bir başka gazeteci daha yoktu. Umut ve temenni ederiz ki, önümüzdeki dönemlerde TDF yönetimi ile daha sağlıklı ilişkilerimiz olur, teklif ve tavsiyelerimiz dikkate alınır.  

Sonra neden toplantı basına kapalı yapılıyordu? Olağanüstü ya da olağandışı bir gündem olurdu; ki bir hemşehri derneğinde bu da son derece uzak bir ihtimaldi. Seçim geçmiş gitmişti, kulisler ve toplantılar geride kalmıştı.

Hadi, kendinizi tanıtın da müsaade edin” denince iki ayağım bir pabuca girdi, lafımı tam olarak toparlayıp söyleyemedim bile. İlk toplantıda oluşan olumlu havaya parazit yapmayayım diye herhangi bir itirazda bulunmadan kendi adıma “müsaade” ettim ama bunu burada yazmamız icap ediyor.

Bütün ilçeler mümkün değil, şart da değil

Bunların haricinde, yönetim kurulundaki çeşitlilik, renklilik ve tecrübe hemen göze çarpıyordu. Yöneticilerin çoğu kendi derneklerinde başkandı, ki bu derneklerin federasyona verdiği önemin arttığını gösterir. Federasyon yapılanmalarında derneklerin “ayıp olmasın” diye yönetici gönderdiğini biliyoruz. “Trabzon’un ilçelerinin tamamının temsil edilmesi” sürekli dile getirilir ama bu bir ütopyadan başka bir şey değildir. Her ilçenin yeterli güç ve sayıda derneği yok, olanlar da ilgi göstermiyorlar. Zorla getirecek değilsiniz. Bu yönetimde Of, Çaykara, Sürmene, Köprübaşı, Araklı, Maçka, Akçaabat, Düzköy, Vakfıkebir ve Şalpazarı’ndan üyeler var. Unuttuğum varsa bağışlasın, bu bence ilçe dağılımının önemli olduğu varsayımıyla düşünülürse hiç de fena bir kompozisyon değil.

Tahsin Usta detayı

Öte yandan, Başkan İsmail Şatıroğlu’nun, biraz vurgulu bir tonlamayla Federasyon’da asla siyaset olmayacağını söylemesini, yakın geçmişte kurumun bu konuda yaşadığı bazı sıkıntılara atıf olarak değerlendirmek mümkün. Bilindiği gibi eski başkan Mustafa Demir’in AK Partili bir siyasetçi olması hasebiyle federasyonun iktidar partisine haddinden fazla yakın olduğu şeklinde eleştiriler gelmiş, referandum öncesi federasyon merkezinin camlarına “EVET” afişi asılması oylarını bu yönde kullanacak olanlar tarafından bile tepkiyle karşılanmıştı.

Tahsin Usta’nın isminin saygı ve itibarla anılması da olumlu bir gelişmedir. Federasyonun kurucu isminin uzun zamandır kurum içinde neredeyse yasaklı olduğunu göz önünde tutarsak, bu tavrı İsmail Şatıroğlu’nun geçmiş dönem tortularından arınma niyetinde olduğuna dair bir işaret sayabiliriz.

Yeni dönem hayırlı olsun. Basından müsaade istendiği ilk ve son toplantı olsun. Medyayla daha sağlıklı ilişkilerin geliştirildiği, her alanda iyi niyet ve temennilerin kuvveden fiile dönüştüğü bir icraat devri bekliyoruz. Her zaman olduğu gibi, doğruya doğru, eğriye eğri demeye devam edeceğiz.

Trabzon Trabzon Dernekleri Federasyonu İsmail Şatıroğlu Fatih Kaya Tahsin Usta
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg