İstanbul'daki Trabzon TDF iftarında buluştu

İstanbul'da faaliyet gösteren Trabzon STK temsilcileri ve siyasetçiler, TDF'nin iftarında bir araya geldi.

İstanbul'daki Trabzon TDF iftarında buluştu
İstanbul'daki Trabzon TDF iftarında buluştu Admin
Advert

Trabzon Dernekleri Federasyonu geleneksel iftar davetini bu yıl yeni başkan İsmail Şatıroğlu’nun sahibi olduğu Şafak Okulları’nın yemekhanesinde verdi. İftar davetine Trabzonlu siyasetçiler yüksek ilgi gösterirken, en fazla dikkat çeken davetli İstanbul Trabzon Federasyonu Başkanı Dursun Çağlayan oldu. İstanbul Trabzon Federasyonu kurulduktan sonra bu davet TDF tarafından bir ilk oldu.

Davete CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Adayı Akif Hamzaçebi, AK Parti Grup Başkan vekili ve İstanbul Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mehmet Muş, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Milletvekili Adayı Aziz Babuşçu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Bayraktar, MHP İstanbul Milletvekili Adayı Fatih Kaya, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Adayı Yavuz Ağıralioğlu, KASTOB Genel Başkanı ve TDF Onursal Başkanı Nurettin Turan, TDF Eski Genel Başkanı Mustafa Demir, Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Uzunal, Trabzonspor eski yöneticileri Tayfun Kahyaoğlu, Köksal Güney ve Ali Uzunay, Şalpazarı Dernekler Federasyonu Başkanı Semih Durmuş, Of-Hayrat Derneği Başkanı Mustafa Saral başta olmak üzere çok sayıda STK başkan ve yöneticileri katıldılar.

Bizim siyasetimiz Trabzon’dur

İlk konuşmayı yapan TDF Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu, katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, özetle “Geçmiş dönemde yapılan ve yapılamayan şeyler var. İstanbul’un 39 ilçesi var ve onların bazılarında Trabzon derneği yok. Tamamlamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Geldiğimizde Trabzon siyaset üstü bir yer olacak diye karar aldık. Bizim siyasetimiz Trabzon’dur. Trabzon’un her türlü düşüncesi bizim için önemlidir. Çalışacağız ve bu kısa süre içerisinde güzel şeyler yapacağımızı tahmin ediyorum. Eksiklerimiz olabilir. Bunları bize söylediğinizde mutlu olacağımızı bilmenizi istiyorum” dedi.

Daha sonra sırasıyla KASTOB Genel Başkanı ve TDF Onursal Başkanı Nurettin Turan, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Adayı Yavuz Ağıralioğlu, MHP İstanbul Milletvekili Adayı Fatih Kaya, CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Adayı Akif Hamzaçebi, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Milletvekili Adayı Aziz Babuşçu ve AK Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Adayı Mehmet Muş konuşmalarını yaptılar.

Misafir siyasetçiler, konuşmalarında siyasi vurgular yapmamaya özen gösterirken, yaklaşan seçimlerin vatana ve millete hayırlı olmasını dilediler ve hemşehri sivil toplum kuruluşlarının demokrasilerde ve toplum hayatındaki önemine değindiler.

Davet, Şafak Okulları Kız Folklor Ekibi’nin gösterisinin ardından serbest sohbetle devam etti.

Geceden notlar:

Bu iftar yeni başkan İsmail Şatıroğlu ve yönetiminin ilk toplu organizasyonuydu. Mekan olarak kendine ait okulun yemekhanesini tercih etmesi sebebiyle, davetliler arasında “Trabzon’a yakışır bir mekanda yapılsaydı daha iyi olmaz mıydı?” gibi konuşmaların geçtiğine şahit olduk. Biz bu görüşe katılamayacağız. İftar kararı çok kısa bir sürede alındı, davetler yapıldı ve hepsinin seçim üzeri çok yoğun programları olmasına rağmen önemli siyasetçiler bu iftarı tercih ederek geldiler. Evet, mekan biraz sıcak ve bunaltıcıydı ama bize göre en önemli faktör dostların bir arada bulunmasıydı. İlerleyen zamanlarda organizasyonun mekan tercihi daha öncelikli olarak değerlendirilebilir.

Konuşma yapan siyasetçilerin siyasi vurgulardan kaçındığını yukarıda ifade etmiştik. Aziz Babuşçu ve Fatih Kaya konuşmalarında STK’lara da değindiler. Fatih Kaya “STK’ların işlevini tam olarak yerine getirdiği  takdirde, yaşadığımız coğrafyada bütün sorunların çözüleceğine inancım tamdır” derken Aziz Babuşçu da biraz dışarıdan konuşan ve hafif sitemkâr bir bir tonda da olsa hemşehri STK’larının günümüzdekinden daha iyi bir pozisyonda olması ve işlevini yerine getiren, tuttuğunu koparan bir düzeye ulaşmaları gerektiğini söyledi. Sayın Babuşçu’nun geçmiş yıllarda yine TDF’nin genel merkezinde “Ben hemşehri derneklerini STK olarak saymıyorum” dediğini hatırlarsak, derneklerin az da olsa mesafe kat ettiğini düşündüğünü anladık. Belki de bize öyle geldi.

Dursun Çağlayan sürprizi

Gecenin en önemli olayı, TDF’nin önceki yönetimleri tarafından kendi ifadeleriyle “yok hükmünde” sayılan İstanbul Trabzon Federasyonu’nun Başkanı Dursun Çağlayan’ın da davetliler arasında yerini almış olmasıydı. Bu davet ve icabet, İstanbul’daki Trabzon dernekçiliğinin geçmişin tortularından kurtulması adına bir umut teşkil ediyor. Davet eden İsmail Şatıroğlu’nu, icabet eden Dursun Çağlayan beyleri özellikle kutluyor, kendilerine teşekkür ediyoruz.

Trabzon Trabzon Dernekleri Federasyonu Akif Hamzaçebi Mehmet Muş Aziz Babuşçu İsmail Şatıroğlu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg