Yüreğumun orta yeri İstanbul'da

Trabzonlu fotoğraf sanatçısı, belgesel yönetmeni ve gazeteci Varol Uzlu "Yureğumun orta yeri " isimli fotoğraf sergisini İstanbul’da açtı.

Yüreğumun orta yeri İstanbul'da
Yüreğumun orta yeri İstanbul'da Admin
Advert

Varol Uzlu’nun yeni sergisi Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin ziyaretine açıldı. Sergi, 17 Ekim’e kadar açık kalacak.

Sergi hakkında görüşlerine başvurduğumuz Varol Uzlu bize şunları söyledi.

“Bu benim 7. Sergim ama ‘Yüreğumun orta yeri” adlı kompozisyonun ilk ayağı. Ankara, İzmir ve Adana’da da izleyiciye sunacağız. Önümüzdeki yıl bunu yapmaya çalışacağız. Daha sonra da bu çalışmayı kitaplaştıracak ve albüm haline getireceğiz. Çalışmalarımızda alanımız daha çok Trabzon kadınıdır. Trabzon’daki kadının iradesiyle beraber güçlü duruşunu, yapısını ve doğadaki tatlı mücadelesini anlatmaya çalışıyoruz. Çok fazla dışarıya çıkmamaya çalıştık, çünkü bizim içimizdeki zenginlik bize yetiyor.

Çalışmalarımızda doğal özelliklerini korumakta olan Şalpazarı yöresine ağırlık verdik. Ancak hemen hemen bütün ilçelerimizden fotoğraflar var. Normalde bu kompozisyon 80 fotoğraftan oluşuyordu ama buradaki sergi alanının kapasitesi 32 fotoğraf olduğu için biz de içinden seçme yaparak bu fotoğrafları getirdik.

Amacımız Trabzon’u tanıtmak, fakat biz Trabzon’u Trabzonlulara değil de Trabzon dışından insanlara tanıtmak için çaba sarf ediyoruz. Geçen yıl Hollandalı bir televizyon programcısıyla bunu yaptık. O Karadeniz’in farklı bir yöresine gitmek istiyordu, ben aldım kendisini Şalpazarı’na getirdim. 'Eğer bu benim hikâyemse, bir çay ocağında başladı ve Şalpazarı’na doğru gitti. O halde biz de oraya gitmeliyiz” dedim.  Programı yaptık, ilk yıl tam 40 kez yayınlandı. Bu yıl da her ay iki kez yayınlanıyor. Programı görüp benimle temasa geçen ve ‘Orası neresi? Biz de görmek istiyoruz. Konaklama imkânları nedir?’ diyen çok kişi var. Ben de onlara ‘Kalacak yer bulamazsanız bile insanları çok misafirperverdir. Sizi evlerinde misafir ederler, siz yeter ki gelmek isteyin’ diyorum.

Varol Uzlu Fotoğraf sergisi Caddebostan kültür merkezi Yüreğumun orta yeri
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg