Ahmet Kılıç Üsküdar'dan resmen aday adayı

CHP Üsküdar Belediye Meclis Üyesi ve Trabzon Maçkalı iş adamı Ahmet Kılıç, Üsküdar’dan CHP Belediye Başkan adaylığını Üsküdar CHP İlçe Merkezi’nde yaptığı bir toplantıyla açıkladı.

Ahmet Kılıç Üsküdar'dan resmen aday adayı
Ahmet Kılıç Üsküdar'dan resmen aday adayı Admin
Advert

Toplantı salonunu tamamen dolduran davetlilerin huzuruna alkışlarla gelen Ahmet Kılıç, bir metne bağlı kalmadan yaptığı konuşmasında hem özeleştiri yaptı hem de önemli açıklamalarda bulundu.

Ahmet Kılıç, kısa özgeçmişini anlatarak başladığı konuşmasında özetle şu ifadelere yer verdi.

“1965’te Trabzon’un Maçka ilçesinde doğdum. İlkokulu iki dersliği olan, yüzde 60 eğimli bir vadide kar, kış, yağmur demeden gittiğimiz dört-beş kilometre mesafedeki köy ilkokulumda bitirdim. Ortaokulu Trabzon İmam Hatip Okulunda okuduktan sonra 1978’de ailemle birlikte Üsküdar’a göçtük. 40 yıllık Üsküdar’lıyım. Eğitimimi Üsküdar Akşam Lisesi ve Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nden mezun olarak bitirdim. Üsküdar’da çeşitli alanlarda esnaflık yaptım. 1994 yılında inşaat sektörüne girdim ve değişik isimlerle firmalar kurdum. 2016’da da BİGMAR marketler zincirini oluşturmak üzere ilk marketimizi açtık. Halen iki marketimiz var.

Siyaset 1985’ten bu yana…

1985 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti’de başladım. 1980 Darbesi’nin kapattığı Cumhuriyet Halk Parti’mizin 1992’de yeniden açılışında Üsküdar’da aktif kurucu üye olarak görev aldım. 2009-14 yılları arasında Üsküdar Belediye Meclis üyeliğine seçildim. Mehmet Akyıldırım’ın vefatından sonra yaklaşık bir yıl Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği yaptım.

Kazanacağımız seçimi kaybettik

2014 seçimlerinde bir süreç yaşadık. O süreci iyi yönetemedik ve kazanacağımız bir seçimi kaybettik. O zamanki adayımız Üsküdar için uygun bir profil değildi. Eğilim yoklamasında yedi-sekiz parçaya bölündük, toparlanmamız bugünlere kadar uzadı. Bunları hep birlikte aşacağız. Sıkılmış yumrukları çözeceğiz. Partiye sevgiyi saygıyı yerleştirmeden, kimin ne olduğunu ve kimin ne yapabileceğini onlara anlatmadan biz bu seçimi kazanamayız. Seçimi kazanmanın şartlarından başında Üsküdar’ı gelir. Hem demografik hem de sosyolojik olarak tanımak gerekiyor.

Üsküdar’a Üsküdarlı aday olmalı

20 yıldan fazla bir süredir partimizde görev yapıyorum, ancak sürekli hatalar yapıyoruz. Sokaktaki vatandaş “Parti içinden olan, Üsküdarlı, temiz, dürüst, ahlaklı, insanların ulaşabileceği, herkesin dokunabileceği bir aday istiyoruz. Neden sağdan soldan devşirme adaylarla karşımıza çıkıyorsunuz?” diyor. İnşaallah bu süreçte böyle hatalar yaparak Üsküdar’ı tekrar kaybetmeyiz”

Ahmet Kılıç konuşmasının son bölümünde Üsküdar’ın seçmeninin Doğu Karadeniz ağırlıklı olduğunu, seçimleri kazanmak için CHP’nin klasik oylarının yetmeyeceğini, karşı taraftan da oy almak gerektiğini vurguladı. “Bu oy oranını kiminle alabileceğimizi çok iyi düşünmemiz lazım ki, Üsküdar’a CHP bayrağını dikebilelim. Kiminle mücadele ettiğimizi bileceğiz. Kısır çekişmelerle iktidar olamayız. Ben olmadığım takdirde, CHP içinden olmak şartıyla hangi arkadaşımız aday olursa kendim aday olmuşum gibi canla başla çalışacağımın sözünü veriyorum. Ama şuna can-ı gönülden inanıyorum: Ben Üsküdar adayı olacağım ve Üsküdar’ı alacağım” diyen Ahmet Kılıç, dışarıdan devşirme aday gösterilmesine şiddetle karşı olduğunu tekrar ifade ederek Üsküdar’ın belli başlı eksik ve problemlerini dile getirdi ve “Sorunların hepsini biliyoruz. Bunların hepsini çözeceğiz. Çözecek yetenek ve kapasitede insan kaynağımız fazlasıyla var” diyerek sözlerini bitirdi.

Ahmet Kılıç Üsküdar CHP Belediye başkan adayı Trabzon Maçka
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg