TAKADEMİ'den basın açıklaması

Kurucu Başkanı Hüseyin Ayaz olan Takademi’den (Trabzon Sivil Toplum Kuruluşları Akademisi) bir basın açıklaması geldi.

TAKADEMİ'den basın açıklaması
TAKADEMİ'den basın açıklaması Admin
Advert

“TAKADEMİ HAZIR! SİZ DE HAZIR MISINIZ?” başlığıyla kaleme alınmış açıklamada, Takademi’nin kuruluş hikâyesi, amaçları ve hedefleri hakkında bilgiler verildi.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

TAKADEMİ HAZIR! SİZ DE HAZIR MISINIZ?

Hüseyin Ayaz’dan Trabzon STK’larını en az çeyrek yüzyıl başarıdan başarıya taşıyacak devrim niteliğinde dev proje!

Takademi Trabzonlu STK’ların çeyrek yüzyıllık deneyimlerin ürünüdür. Takademi Trabzon STK’da  çeyrek yüzyıl hizmet etmiş deneyimli kişilerce bir yıllık istişareleri sonucu kuruluyor.

Hedef; 2024 yılına kadar ülke genelinde ve Avrupa da 61 İlde 461 Trabzon adını taşıyan STK’larla birliktelikle el ele vererek 61 dev projeyi hayata geçirmek.

Ülke genelinde ve Avrupa da 61 İlde 461 Trabzon misyonu taşıyan STK’yla birliktelikle kendisinden uzun yıllar bahsettirecek Trabzon tanınırlılığını çok daha yukarılara taşıyacak ülke genelindeki illerde ve Avrupa da 61 tarih kültür ekonomi sosyal amaçlı projeyi uygulamaya koymak.

Hüseyin Ayaz; Trabzonlu STK’nın, dolaysıyla tüm Trabzon camiasının bir araya gelmesi ve Trabzon’un dertleriyle dertlenen herkesin bu proje destek vermesi ve sahip çıkması için birlikteliğe davet ediyor.

Trabzonlu STK’nda uzun yıllar deneyimi olan hemşerilerimizle çok geniş bir kadro oluşturarak bir yıldan beri kafa kafaya vererek camiamıza daha çok nasıl faydalı olabiliriz diye istişareler neticesinde Takademi’nin kuruluşu gerçekleşiyor.

TAKADEMİ Kitapçığı ve çalışma programının hazırlıkları tamamlanmak üzere.
Takademi’nin özgörev-misyon, öngörü-vizyon çalışma programı en küçük ayrıntısına kadar tanıtan kitapçık hazırlıkları tamamlanmak üzere 09 Kasım 2018 tarihinde Avrupa yakası Trabzon STK Başkanlarıyla  Güngören Belediyesi Cevizlik Tesislerinde gerçekleştireceğimiz istişare toplantısına yetiştirmeyi planlıyoruz.

2018 yılı Kasım ayında Bursa’dan başladığımız Trabzon STK ziyaretleriyle 2024 yılına kadar ülke genelinde Avrupa’da Ziyaret edilmeyen STK’mız kalmayacak.

Takademi  Kurucular Kurulu üyelerinden oluşan heyetlerle 2018 yıl Kasım ayında Bursa’dan başlattığımız Trabzon STK ziyaretleri Yalova İzmit İstanbul Adapazarı Düzce Trabzon da gerçekleştirilerek yılsonuna kadar Manisa, İzmir, Antalya, Mersin, Adana, Kahramanmaraş istikametinde devam ederek  2024 yılı sonuna kadar ülke genelinde Avrupa’da tüm Trabzonlu STK’ların ayrı ayrı  ziyaretleri tamamlanmış olacak. Toplamda ülke genelinde ve Avrupa’da 61 ilde 461 STK ziyaretler tamamlanarak Takademi’nin Ana statüsü, özgörevi-misyonu, öngörüsü-vizyonu anlatılarak onlara da kurumların fiziki durumların mülk maliklik durumu, üye sayısı, faaliyetleri ileriye dönük projeleri STK üst kurumlarından beklentileri hakkında bilgiler alınarak karşılıklı iletişim bilgileri güncelleştiriliyor. Takademi çatısı altında birleşmeye davet ediyoruz.

TAKADEMİ'nin hazırlanma aşamasında olan bilgisayar yazılım programı aracılığıyla STK’lar birbirlerine yakınlaşacak.

Programla faaliyette olan Trabzon İl, İlçe, Mahalle, Dernek, Vakıf, Cemiyet, Meslek Grubu, Federasyon ve Konfederasyonları birbirlerinin hareketliliğini anında görecek birbirleriyle irtibatlarını sağlayarak daha da yakınlaşacak, etkinliklerin çakışmasının da önüne geçilecek. Tüm STK birlikte çok daha güçlü ses getirecek projeler üretip uygulamaya koyarak Trabzon'un tanırlılığını ve Vizyonun çok daha yukarılara taşıyacak.

TAKADEMİ Türkiye'de bir ilke imza atarak model olacak ve Avrupa’ya da taşacak.
Takademi’nin Trabzon STK’larının en az çeyrek yüzyıl yükünü hafifleterek çok daha aktif duruma getirerek proje olduğunu bu projenin 2021 yoluna kadar Trabzon ayağı tamamlanarak Karadeniz Bölgesindeki STK’na daha sonra  2024 yılında ise Türkiye STK’na uygulayarak biz kurucular kuruluş aşamalarından sonra görevlerimizi ehli değerlerimize teslim ederek bu modeli Avrupa’ya uygulamaya çalışacağız.

 

Trabzon Takademi 60 461 1461 Hüseyin Ayaz
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg