Tarihi kilise ilgi bekliyor

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün gayretleriyle temizlenerek ziyarete açılan Küçük Ayvasıl Kilisesi'nin kapsamlı restorasyon ve rölöve çalışması için ödenek bekleniyor.

Tarihi kilise ilgi bekliyor
Tarihi kilise ilgi bekliyor Admin
Advert

Trabzon'un en eski kiliselerinden biri olan tarihi Küçük Ayvasıl Kilisesi'nin kapsamlı restorasyon ve röleve çalışması için Kültür ve Turizm Bakanlığından ödenek talep edildi. Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, “Kiliseyi temizledik ve ziyaret açtık. Restorasyonu için ödenek bekliyoruz.” dedi.

Trabzon'un Çarşı Mahallesi'ndeki tarihi Küçük Ayvasıl Kilisesi'nin kapsamlı restorasyon ve rölöve çalışması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ödenek talep edildiği bildirildi. Küçük Ayvasıl Kilisesi'nin kentin en eski kiliselerinden olduğunu belirten Kansız, "Kilisenin mevcut durumuyla ilgili temizliğini yaptık. Ziyarete de açık. Güvenliğini de sağladık. Görevlisi var. Restorasyonu Sayın Vali’mizin emir ve talimatlarıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünden ödenek talep edilmiştir. Restorasyonun maliyeti yaklaşık 25 bin lira. Henüz ödenek gelmedi. Ödenek geldiği takdirde tarihi Küçük Ayvasıl Kilisesi de turizme kazandırılacak. Restorasyonla kilisenin mevcut dokusu ortaya çıkartılacak. Mevcut doku bozulmadan yapının korunmasına ve sağlamlaştırılmasına yönelik de çalışmalar yapılacak." diye konuştu. Kansız, Küçük Ayvasıl Kilisesi'nin Trabzon turizmi açısından da önemli olduğuna dikkati çekerek "Küçük Ayvasıl Kilisesi yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekebilecek noktada yer alıyor." dedi.

Kaynak: günebakış - Aydın GELLECİ

Trabzon Turizm Küçük Ayvasıl Kilisesi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg