Trabzonspor'un geleceği için...

Trabzonspor’da seçimi 13 oy ile kaybeden Hekimoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Trabzonspor’un gerçeklerle yüzleşmesi gerektiğini ifade eden Hekimoğlu, “Trabzonspor bu bataktan çıkmak zorunda. Artık çok pahalı transferler yapılmamalı. Lucescu vaadi de revize edilmeli” dedi.

Trabzonspor'un geleceği için...
Trabzonspor'un geleceği için... Admin
Advert

Trabzonspor’da yapılan son kongrede aday olan ve seçimi 13 oy gibi küçük bir farkla kaybeden Celil Hekimoğlu, Haber61.net sitesi spor müdürü Tuncay Lakot’a konuştu. Önemli açıklamalarda bulunan Hekimoğlu, “Trabzonspor kötü yönetildiği için delege takımına küsmüştü. Biz de bir yıldır sahada delegelerimizle bire bir iletişim halindeydik. Umut bağlanan birçok aday umutları boşa çıkarttı. Hacıosmanoğlu ‘kupayı getireceğim’ dedi ama getiremedi. İnşallah yeni dönemde verilen sözler yerine getirilir ve hep beraber mutlu oluruz” dedi.

Seçim sonuçlarına itiraz etmemesinin Trabzonspor’un zarar görmemesi için olduğunu da söyleyen Hekimoğlu, “Gerçekten itiraz edilseydi kazanabilirdim çünkü geçersiz olan oyları biliyorum. Kongre gününe tekrar dönelim göreve gelindikten bir gün sonra 30-40 Milyon TL ödenmediği takdirde birçok sporcu serbest kalacaktı. Ama eğer biz kongreye itiraz etseydik arkasından Muharrem Bey de itiraz edecekti. Belki o zaman biz 10 oyla öne geçecektik o zaman bir kaos olacaktı ve büyük ihtimalle kulüp Divan Kuruluna kalacaktı. Divan Kurulunun ödeme yetkisi yok, parası yok ve harcama yetkisi yoktu bu Trabzonspor’u içinden çıkılmaz bir hale getirecekti. Burada önemli olan bizim seçimi kazanmamız değil Trabzonspor’un kazanması olduğunu düşündüğümüz için itiraz etmedik. Eğer böyle bir şey yapsaydık biz Trabzonspor’a en büyük kötülüğü yapmış olurduk” dedi.

Hiçbir zaman büyük hedefler göstermediklerini de ifade eden Hekimoğlu, “Trabzonspor’un gerçek hedefi bize göre böyleydi. İnsanlar görüyor bir M’bia’dan 2,5 Milyon Euro aşağı yukarı 7,5 Milyon TL hiç hesapta olmayan bir ödeme çıktı karşımıza. Bu yönetimin bir kabahati değil. Böyle faturalar daha gelecek bunları biz biliyoruz, bunları Muharrem beyde biliyordu. Bunları zamanında konuştuk bunlara hazırlıklı olmak lazım. Bugün ki ortamda ben şunu doğru bulmuyorum. Seçim kazanmak için söylemiş olabilir ama bunun revize edilmesini beklerim. 50.Yılda Lucescu ile şampiyonluk kelimesi bugün ki Trabzonspor’a uymaz benim görüşüm bu. Bu görüşte olduğum için ben inanıyorum ki 3049 oy aldık. Biz doğruları söyledik. Trabzon şehri ve Trabzon delegesi de bence bu doğruyu onayladı” dedi.

“Aklıselim Trabzonsporlular bu seçimde gerçeğe oy vermiştir” diyen Hekimoğlu, “O yüzden ben şunu bekliyorum Trabzonspor geçenlerde sosyal paylaşım sayfasından bir mesaj attı. Çok doğru bir mesaj attı ve bu Trabzonspor’un sitesinde de yayımlandı artık gerçeklerle yüzleşme zamanıdır sonuna kadar altına imzamı atıyorum ve diyorum ki gerçekle yüzleşelim ve bundan sonra doğru politikaları uygulayalım. Artık seçim bitti seçim politikalarını bırakalım gerçeklerle yüzleşme politikalarını uygulayalım. Seçim biteli yaklaşık 1 ay oldu hala Trabzonspor’da teknik direktör değişikliği ve 1461 Trabzon’da yönetim değişikliği yapılamadı hala bir belirsizlik var. Bu arada Trabzonspor bir batak içerisinde. Bu bataktan çıkmak zorunda. Bu nedenle de çok fazla transfer yapılıp para harcanmamalı, 2-3 transfer yapılmalı” dedi.

Özak bunları biliyordu

“Faruk Bey seçim sürecinde sürekli Muharrem Bey’i destekledi. Açıkça ve ciddi boyutta destekledi. Ben buna saygı duyarım. Herkesin bir görüşü vardır. Faruk Özak Trabzonspor’un önemli bir değeridir. Eski başkanıdır, sporcusudur, kaptanıdır, bakanıdır çok ciddi saygı duyuyorum hala duyuyorum ama bu kadar destek verdikten sonra geçen gün yaptığı spontane bir açıklama var. 'Bu kadar borç varken ne 5 yılda şampiyonluk beklenir ne de Lucescu gelir' diyorsun. Sayın Özak bunları biliyordunuz. İnsanların söylemleri ile yaptıklarının örtüşmesi lazım”

Henüz karar vermedim

“Yeniden aday olup olmayacağıma henüz karar vermedim. Bir kere seçimin 1 yıl mı, yoksa 3 yıl mı sonra yapılacağı konusu çözülmeli. Biz de ona göre kararımızı veririz. Şu an yapmamız gereken tek şey Muharrem Usta ve yönetiminin başarılı olmasını sağlamak. Bu yönetimin başarısızlıklarında biz de aday olmayız olamayız hayalci olmamak lazım. Şu an zaten kulüp uçurumun kenarında ya aşağı gidecek ya yukarı çıkacak o yüzden mutlak suretle bu yönetim başarmak zorunda o inşallah başarır biz de ona göre kararımızı veririz”

Kaynak: haber61

Celil Hekimoğlu Faruk Özak
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg