Mehmet Ekici neden frikik atamadığını açıkladı

Trabzonspor ’un tartışmasız en değerli oyuncularının başında gelen Mehmet Ekici, Bordo-Mavili forma altında geçirdiği 1.5 yıllık Türkiye kariyerini, yeni yıldan beklentilerini, ve gelecekle ilgili düşüncelerini paylaştı.

Mehmet Ekici neden frikik atamadığını açıkladı
Mehmet Ekici neden frikik atamadığını açıkladı Admin
Advert

“Takım içinde yaşanan sorunları çözüme kavuşturduk. Geçmişi artık düşünmememiz gerek. Geleceğe umutla bakıyorum. Çünkü çok kaliteli oyunculardan kurulu bir ekibiz. Daha iyi top oynamaya başladık. İkinci devrede elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Ligi Avrupa Kupası potasında bitirmek ve Türkiye Kupası’nda final oynamak istiyoruz. Burada kupalar kazanmak, şampiyonluklar yaşamak istiyorum. Ancak başarı için Avni Aker efsanesinin geri dönmesi, taraftarıyla birlikte kulübün tek yumruk olması gerek.”

“Sezona çok iyi bir şekilde başladık, ancak ardından istemediğimiz sonuçlar yaşadık. Ancak artık önümüze bakmamız gerekiyor. Dünü değil, bugünü ve geleceği düşünmeliyiz. Takım içinde yaşadığımız sorunları çözüme kavuşturduk. Bu takımın potansiyeli çok yüksek ve büyük işler başaracağına inanıyorum. Gerçekten çok kaliteli bir oyuncu grubuna sahibiz. Geleceğe kesinlikle umutla bakıyoruz.”

‘Kısa zamanda katkısı büyük’

“Sadi hoca takımı toparlamayı başardı. Sistem oturdu. Şu an çok daha iyi bir futbol sergiliyoruz. Kendisinin kısa zamanda bize olan katkısı büyük. İkinci devrede elimizden gelenin en iyisini yapmamız gerektiğinin farkındayız. Hedefimiz şu an itibariyle ligi Avrupa kupalarına katılabilecek bir seviyede tamamlamak ve Türkiye Kupası’nda finali görüp, kupayı kazanmak. 1.5 yıldır buradayım ve şu ana kadar 4 hocayla (Vahid Halilhodzic, Ersun Yanal, Şota Arveladze ve şimdi de Sadi Tekelioğlu) çalıştım. Şunu net bir şekilde söylemek istiyorum. Trabzonspor ’da mutluyum. Basamakları tek tek çıkacağım. Gelecek planı ise yapmıyorum.”

Önümüzde kimse duramaz...’

“Burada şampiyonluklar yaşamak amacındayım. Ancak bunun için istikrar ve sabır şart. Sıkıntılar yaşamış olabiliriz. Ancak taraftarıyla, yönetimiyle, teknik ekibiyle ve futbolcularıyla tek bir yumruk olabilirsek, bizim önümüzde kimse duramaz. Büyüklerimizin bize anlattığı o efsane Avni Aker Stadı’nın atmosferini geri getirmeliyiz. Birlik olmadan başarı gelmesi mümkün değil. Biz futbolcular olarak tüm gücümüzü sahaya vereceğiz. Seyircimizin de yanımızda olacağına inanıyorum. Çünkü taraftar, topa koşacak halin kalmadığı anlarda adeta seni arkadan itip, o topa koşturuyor. Mesela ceza aldığımız dönemde taraftarımızdan yoksun kaldık. Adeta halı saha maçı gibiydi. Taraftar kesinlikle ekstra bir güç. ”

‘Başkanımızdan umutluyum...’

“Yeni başkanımız Muharrem Usta, başkan seçildikten sonra futbolcularla bir araya geldi. Kendisinin yaptığı toplantıdaki konuşmasından gerçekten etkilendim. Bu kulübe büyük başarılar kazandırmak istiyor. Verdiği sözleri yerine getireceğine inancım tam. Biz de ona, alacağımız galibiyetlerle bu yolda destek olacağız. ”

‘İzinli günlerde tesislere gidiyorum’

“Sezon içinde maçlar ve seyahatlerden dolayı fazla boş zamanımız olmuyor. İzinli olduğumuz dönemlerde Trabzon’dan dışarı çoğunlukla çıkmıyorum. Bazen evde film izliyorum ya da ailem geldiğinde onlarla vakit geçiriyorum, bazen de tesislere gidip idman yapıyorum. Futbolu seviyorum ama aynı zamanda işim olarak görüyorum. İnanın, babam benden daha fazla maç izliyor!”

‘Frikik olmuyor ki vuralım, gol olsun’

“Bu sezon şu ana kadar frikikten gol atamadım. Bunun nedeni basit; frikik olmuyor ki vuralım, gol olsun. Haftada en az 3 kez idmanlardan sonra genç kalecileri de yanıma alıp frikik çalışıyorum. Ortalama her çalışmada 50 şut atıyorum. Sanırım  bu sezon biraz şanssızlık yaşıyorum. Uzaktan da o kadar kaleye vuruyorum, ama sadece bir tane ceza sahası dışından gol atabildim. ”

Topu aldığınızda rakip ensenizde’

“Türkiye Ligi gerçekten çok sert. Mücadele çok yüksek. Almanya’ya göre tamamen farklı. Bundesliga’da Bayern Münih’te, Nürnberg’de ve Werder Bremen’de oynadım. Orada taktik daha çok ön plandaydı. Burada ise topu ayağınıza aldığınız anda, rakibin ensenizde olduğunu hemen hissedebiliyorsunuz. Maçlarda açıkçası biraz normalin üstünde tekme yiyoruz. ”

‘Euro 2016’da olmak istiyorum’

“A Milli Takımımız’ın, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılması, Türk futbolunun tekrar zirveye doğru çıkmasının en büyük göstergesi. Fransa’daki turnuvada büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Elbette her milli futbolcu gibi benim de en büyük hedefim, aday kadroda yer alabilmek olacak. Devre arasında güç depolayıp, ikinci devreye her açıdan bomba gibi gireceğim.”

‘Van Gaal’e ‘siz’ demeniz gerekir!’

“Bayern’de oynarken hocamız Louis van Gaal’di. Kendisine asla ‘sen’ diyemezdiniz. Hep, ‘siz’ denilmesini isterdi. Sonradan öğrendik ki, ailesinde çocuklarından da aynısını beklermiş”

“Bayern Münih’te A Takım’a çıktığımda, hocamız şu an Manchester United’ı çalıştıran Louis van Gaal’di. Disiplin açısından üst seviyedeydi. Ondan çekinirdik. İdmanda bile pas hatası yapmayalım diye aşırı dikkatli oynardık. Kendisine  ‘Sen’ diye hitap edilmesinden hiç hoşlanmazdı. Ona bir şey diyecekseniz,  ‘Siz’ diye cümleye başlamanız gerekiyordu.”

‘Vahid hocadan izin isterdik’

“Sonradan öğrendik ki, ailesinde bile çocuklarından da aynı şekilde davranmalarını istermiş! Trabzon’da da Vahid hoca, takımı adeta asker gibi çalıştırırdı. Kendisine bize kattıkları için teşekkür ediyorum. Sıkı idmanlar yaptırırdı. Antrenmanda topa vurmak ya da su içmek için izin aldığımız bile oldu.”

Kaynak: medyatrabzon

Mehmet Ekici Frikik
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg