Trabzon evleri için proje hazırlandı

Kırsal alandaki çirkin yapılaşmayı önlemek amacıyla başlatılan proje kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Trabzon Evleri Mimari Projeleri hazır hâle getirildi.

Trabzon evleri için proje hazırlandı
Trabzon evleri için proje hazırlandı Admin
Advert
Haberin galerisi için tıklayın!

Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi, Trabzon’un mahalle ve yaylalarında rahatlıkla inşa edilebilecek evlerin projelerinin tüm belediyelere gönderildiğini ifade ederek “Vatandaşlarımız bu mimari projeleri ücretsiz olarak temin edebileceklerdir. Trabzon Evleri Mimari Projeleri uygulandığında mahalle ve yaylalarımızda görsel anlamda da hoş bir görüntü ortaya çıkacak.” dedi.

Kırsal alandaki çarpık ve çirkin yapılaşmanın önüne geçmek, görsel anlamda da mahalle ve yaylalara hoş bir görünüm kazandırmak için harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Trabzon’da 'Kırsal Alanda Yöresel Doku ve Mimari Özelliklerin Belirlenmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi’ni hayata geçirdi. Proje kapsamında Trabzon’un mahalle ve yaylalarında uygulanabilecek Trabzon Evleri’ne ait yöresel mimari projeleri hazır hâle getirildi. Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi, Trabzon’un mahalle ve yaylalarında rahatlıkla inşa edilebilecek evlerin projelerinin tüm belediyelere gönderildiğini ifade ederek “Biz projeleri tüm ilçe belediyelerimize gönderdik. Vatandaşlarımız bu mimari projeleri ücretsiz olarak temin edebileceklerdir. Trabzon Evleri Mimari Projeleri uygulandığında hem mahallelerimiz hem de yaylalarımız görsel anlamda da hoş ve estetik bir görünüme kavuşacak. ” diye konuştu.

Kaynak: günebakış - Aydın GELLECİ

Trabzon Yayla Evleri
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg