Kuşburnu için çalıştay yapılmalı

İşadamı Kaya: ‘Milyon dolarlık servet heba oluyor’

Kuşburnu için çalıştay yapılmalı
Kuşburnu için çalıştay yapılmalı Admin
Advert

Gümüşhane şehrinin ekonomik açıdan en önemli getirilerinden bir tanesi olan ancak son yıllarda unutulmaya yüz tutan kuşburnunun geleceği için İşadamı Nadir Özer Kaya’dan ilginç bir teklif geldi.

Kuşburnu meyvesinin Gümüşhane ekonomisi için büyük bir servet olduğunu belirten Kaya, ‘Gümüşhane kuşburnu içinde bir çalıştay düzenlemeli’ dedi.

Kuşburnu meyvesi için bugüne kadar ortaya koydukları düşüncelere sorumlular, yetkililer tarafından yeterince ilgi gösterilmediğinden yakınan Kaya, ‘2015 yılının Haziran ayında orman ürünlerinden yakacak dışında getirisi olan kuşburnu, ardıç, böğürtlen gibi Gümüşhane başta olmak üzere bölgedeki rezervin nasıl ekonomiye katılabilineceği konulu bir toplantıda söz hakkı buldum. Orada bulunan başta üniversitemizin değerli yöneticileri ve yetkililere bu konudaki düşüncelerimi ifade ederek ormandan yakacak dışında elde edilebilinecek ürünler konusundaki kişisel fikrimi ortaya koydum. Kuşburnu için söylenebilecek tek şey, şehrimiz adına Allah vergisi bir katma değerdir. Bölgemiz dahil geniş bir havzada mevcut kuşburnu ve diğer ürünler için yapılabilinecek bir çalıştayın konuya daha büyük bir katkı sunacağını düşünüyorum. Tahminlerimize göre milyon dolarlık bir servet ortada duruyor ancak henüz bu konuda yeterince bir çalışma yapılmış değil. Kuşburnu için yapılacak çok şey var, bizim o yapılacak şeyleri bulup ortaya çıkarmamız gerekiyor’ dedi.

Kaynak: Gündoğumu

Gümüşhane kuşburnu Nadir Özer Kaya
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg