Onur ve Özer'den indirim

Futbolcuların aldığı ücretler konusunda indirime gitmeleri için yapılan görüşmelere ilk olumlu cevap kaptanlar Onur ve Özer'den geldi.

Onur ve Özer'den indirim
Onur ve Özer'den indirim Admin
Advert

Trabzonspor'da, kulübün içinde bulunduğu mali tablo sebebiyle Beşiktaş'ın 3 yıl önce başlattığı ve büyük bir mesafe aldığı 'Feda' projesini hayata geçirmiş ve futbolcuların sözleşmelerini mercek altına almıştı. Bordo-mavili kulübün gelirleriyle giderlerinin örtüşmemesi nedeniyle mali tabloyu düzeltecek formüller üzerinde duran başkan Muharrem Usta, kulübe gelir getirecek projeleri bir an önce hayata geçirmek için girişimlerini sürdürürken, futbolcuların aldığı yıllık ücretlerle kulübün başarısının örtüşmediğini vurgulamıştı.

Trabzonspor'da 5-6 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen 70. Olağan Genel Kurul'da, 400 milyon TL'lik borçla kulübü devralan Usta, Bordo-mavili kulübün 400 milyon TL borcun yanında 80 milyon TL gelire karşılık 240 milyon TL gideri bulunduğunu ve bu giderleri düşürmek gerektiğini belirtmişti. Trabzonspor'da futbolculara ödenen yıllık ücretlerin 140 milyon TL'yi bulduğunu belirten Usta, öncelikle futbolcuların aldığı yıllık ücretleri masaya yatırdı. Usta, bu rakamı aşağıya çekmek için futbolculardan aldıkları ücret üzerinden ‘Feda’da bulunmalarını isterken, kendisine ilk desteği kaptanlar kaleci Onur Recep Kıvrak ve Özer Hurmacı verdi. Kaleci Onur’un yıllık aldığı ücret olan 3 milyon Euro’nun (maç başı ücret dahil) yüzde 35’i oranında, Özer Hurmacı’nın da yıllık aldığı 3 milyon 500 bin ücretin yüzde 20 oranında ‘Feda’da bulundukları öğrenildi. Sözleşmelerindeki bu değişiklikler ile ilgili KAP’a bilgi verileceği öğrenildi.

Kaynak: İHA

Trabzonspor Onur Recep Kıvrak Özer Hurmacı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg