Of'ta Önce bina sonra plan!

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu dün gerçekleştirilen büyükşehir belediye meclis toplantısında akıllara durgunluk veren bir itirafta bulundu. Sarıalioğlu, “Biz burada şu anda bu binaya göre imar planı yapıyoruz. Bu açık ve nettir. Saklamaya gerek yok.” dedi.

Of'ta Önce bina sonra plan!
Of'ta Önce bina sonra plan! Admin
Advert

Trabzon’un Of İlçesi İrfanlı Mahallesi’nde yapımı devam eden ve yedinci kata ulaşan Mahmutefendi Külliyesi’nin mevcut inşaat durumuna göre imar planı yapmak durumunda olduklarını belirten Sarıalioğlu, “Biz burada şu anda bu binaya göre imar planı yapıyoruz. Bu açık ve nettir. Saklamaya gerek yok.” dedi. Sarıalioğlu, “Burada bir külliye binası yapılmış, bizden önceki dönemde başlatılmış. Şimdi de devam ediyor. 7. kata geldiğinde duruma vakıf olduk. Planda dini tesis yazıyor ama eski imar planında hiçbir şekilde yapılaşma şartları belirtilmemiş. Ben de bunun üzerine bizim arkadaşlara ‘Bunun imar planı tadilatını yapmak kaydıyla mevcut durumdaki şekline uyduralım.’ dedim. ‘Yaptığımız işi resmi hale getirelim’ dedim. Burada aceleci davranılmış. Mahmutefendi Külliyesi olduğu için ‘biz başlayalım arkadan evraklar yürür.’ anlayışında olunmuş. Bu nedenle yanlış ve eksik bir şey yapılmaması adına inşaatın incelenmesini istiyorum.” dedi.

VAKIF YÖNETİCİLERİNİN HALA KAT TALEBİ VAR

Dini tesis alanında Mahmutefendi Külliyesi adı altında Kur’an Kursu ve cami inşaatının halen devam ettiğini kaydeden Sarıalioğlu, “Ancak vakıf yöneticisi arkadaşların burada bizden kat talebi var. Bizim arkadaşlarla buradaki imardaki arkadaşların irtibata geçilerek yapılaşma koşullarının belirlenmesini talep ediyorum.” dedi.

YAPILAŞMA KOŞULLARI BELLİDİR

Bunun üzerine söz alan Trabzon Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Özgür Aşık “Plan notlarında yapılaşma koşulları açık ve net olarak belirlenmiştir” dedi. Sarıalioğlu ise tekrar söz alarak, “Şu anda 7.kattan inşaat devam ediyor. Plan notlarına yapılaşma koşulları yazmakla oradaki sıkıntıyı halledemeyiz. Yerinde incelenmesinde projenin tekrar ele alınmasında fayda var. Yanlış bir şey olmasın. Sanki bana yapılaşma koşullarında gösterilen emsal değeri yetmeyecek gibi geliyor. Kendimizi bağlayıp eksik bırakmayalım. Emsalde düzenleme yapılması gerekiyor” dedi.

BURADA İMAR PLANINA GÖRE BİNA DEĞİL, BİNAYA GÖRE İMAR PLANI YAPILIYOR

Bunun üzerine CHP’li Meclis Üyesi Cahit Erdem, “Burada imar planına göre binayı yapmıyoruz, binaya göre imar planını uyguluyoruz. Konuşmalardan ben onu anlıyorum. Yoğunluk artışı olacak. Bütün bunların yanı sıra yapılan imar değişikliği ile birlikte binanın hemen yer alan yol da kapatılacak. Bu imar değişikliği ile binanın hemen önünde yer alan yolu kapatıyoruz. İşleyen kadastrol yolu neden kapatıyoruz?” diye sordu. Tartışmalardan sonra toplantıya başkanlık eden Başkan Vekili Seyfullah Kınalı herhangi bir sıkıntıyla karşı karşıya kalınmaması için konunun gündemde bırakılmasına karar verdi.

Kaynak: günebakış - Gökhan DİHKAN

 

Of Mahmut efendi Külliyesi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg