Üniversiteyi alacağız!

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen mahalle sorunlarını görüşmek üzere dün bir araya geldiği muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada Trabzon’a yapılacak ikinci üniversite konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Üniversiteyi alacağız!
Üniversiteyi alacağız! Admin
Advert

Türkmen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun ikinci üniversite konusunu sıkı bir biçimde tâkip ettiğini söyledi.

Bakan Soylu’nun ikinci üniversiteyi Trabzon’a ve dolayısıyla Akçaabat’a kazandıracağına inandıklarını söyleyen Türkmen, “Sayın Bakanımız Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde YÖK Başkanı’nı ziyaret etmiş ve ikinci üniversite konusunu kendisine açmıştır. Bunu sıkı bir şekilde takip ediyorlar takip ettiklerini de biliyorum. İnşallah en kısa zamanda bu konuyla ilgili olumlu haberler alacağız.” dedi. Üniversitenin şehir için önemine değinen Türkmen “Aslında üniversite de çok önemli. Üniversite, şehir ekonomisine en büyük katkı yapan kurumlardan birisidir.50-60 milyonluk bütçeleri var. Gelen öğrencini bıraktığı para ayrı şehre giren para ayrı. İnşallah bunu başarırız." diye konuştu.

Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli de konuşmasında toplantının düzenlenmesinden dolayı duydukları memnuniyetini dile getirdi. Cemil Ustada gerçekleşen kahvaltı programına ayrıca Akçaabat Belediye Başkan Yardımcıları Osman Parlayan ve Cevat Birinci Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sebahattin Yazıcı, Fen İşleri Müdürü Mustafa Berber, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu ve mahalle muhtarları katıldı.

Kaynak: günebakış - Berkant PARLAK

Akçaabat Şefik Türkmen
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg