Doğal gaz için bakan devrede

Gümrükçüoğlu, Trabzon’ın doğu ve batı ilçelerine doğal gazı götürmek için Bakan Albayrak ile görüştü.

Doğal gaz için bakan devrede
Doğal gaz için bakan devrede Admin
Advert

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un doğu ve batı ilçeleri ile organize sanayi bölgelerine doğal gaz verilebilmesi noktasında yapılacak çalışmalar için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile yaptığı görüşmeden olumlu cevap aldı. Başkan Gümrükçüoğlu, konuyla ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile geçtiğimiz hafta görüştüğünü ifade ederek Bakan Albayrak’tan doğu ve batı ilçelerine doğal gazın götürülmesi noktasında BOTAŞ nezdinde durumun değerlendirileceği sözünü aldığını söyledi.

BAKAN ALBAYRAK BOTAŞ’I DEVREYE SOKACAK

Başkan Gümrükçüoğlu, “Vakfıkebir OSB, Beşikdüzü OSB, Arsin OSB ve batıdaki ilçelerimiz Çarşıbaşı, Vakfıkebir, Beşikdüzü ile doğudaki ilçelerimiz Arsin, Araklı ve Sürmene’ye doğal gazı planlayıp çalışmalarını başlatmak için güneyden gelen ana hattan iki branşın ayrılması gerekiyor. Bu iki branşın ayrılması, bir taraf doğu, bir taraf batı ilçelerine doğru güç vermiş olacaktır. Bu iki branşın ayrılabilmesini yapabilecek iki kuruluş var. Bunlardan biri yüklenici AKSA firması, diğeri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının BOTAŞ Genel Müdürlüğü… Firma yetkilileri BOTAŞ’ın bu iki branşı sağlaması hâlinde doğu ve batı ilçelerini önümüzdeki yıldan itibaren planlayıp 2017, 2018, 2019 yıllarında gerçekleştirmeyi gayret edeceklerini ifade ettiler. Bunun üzerine geçtiğimiz hafta Ankara’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı bu şehrin evladı Berat Albayrak ile görüşmemiz oldu. O da BOTAŞ nezdinde durumu değerlendireceğini ya BOTAŞ yoluyla ya da yüklenici firma yoluyla bu desteğin sağlanması cihetine gidileceğini ifade etti.” şeklinde konuştu.

ABONE OLMA ORANI YÜZDE 60’A VARDI

Gümrükçüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin yüzde 6 ortak olduğu ve aynı zamanda kontrolünü sürdürdüğü doğal gaz hamlesinin ilçelere yayılmasının gerçekleştirilmesine gayret edildiğini belirterek “Bunun için değerlendirme toplantısı yaptık. Doğal gaz yüklenicisi AKSA Grup Başkanı, AKSA Karadeniz Doğal Gaz Genel Müdürü, Bölge Müdürü ve teknik arkadaşlarla Büyükşehir Belediyesinde haritalar üzerinde 2016 yılı için çalışmamızı masaya yatırdık. Bu çalışma çerçevesinde 2016 yılında gerçekleştirilecek olan alanlar belirlendi. Şehirde yüzde 75’i aşmayı hedefliyoruz. Önemli mesafe aldığımızı, kapısına doğal gaz getirilen iş yeri ve konutlarda abone olma oranının yüzde 60’a ulaştığını tespit ettik. Yine bu yıl içindeki çalışmalarda Ortahisar ve Of ilçelerinde devam eden doğal gaz çalışmalarında önümüzdeki yıllarda Akçaabat ve Yomra tarafına doğru ulaştırılmasının planlanmasını gerçekleştirdik. Mevcut gelen ana hat ile Yomra ve Akçaabat çalışmalarını kapasite olarak karşılayabileceğimizin planlanması, hesaplanması gerçekleştirildi. Doğal gazda önemli aşamaya geldik. İklim müsait olduğu takdirde bu çalışma çerçevesinde kış olmasına bakmaksızın çalışmalara devam etme konusunda mutabık kaldık.” diye konuştu.

günebakış - Gökhan DİHKAN

Trabzon Doğalgaz Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Berat Albayrak
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg