Erdal Hoş'un feryadı...

Yeni Şafak gazetesi yazarı ve TVNET futbol yorumcusu Erdal Hoş, Trabzonspor kongresi sürecinde güçlü ve vurgulu yazılara imza atıyor.

Erdal Hoş'un feryadı...
Erdal Hoş'un feryadı... Admin
Advert

Bugün de başta delegeler olmak üzere camiaya seslenen yazar, Trabzonspor konusunda yeterli derecede hassasiyet göstermelerini, tercihlerini de kişisel hesaplarını bir yana bırakarak vicdanlarına göre yapmalarını istedi. İstemedi, adeta feryat etti.

Erdal Hoş’un “Kıymayın Trabzonspor’a” başlıklı yazısını rızasını alarak ve kendisine sonsuz teşekkür ederek sizlerle paylaşıyoruz.

++++++

Bir yıl önce… “ Baba, Trabzonspor'un neden özel olduğunu buldum” dedi ilkokul 3. sınıfa giden kızım. “Nedenmiş?” diye sordum. Dedi ki: “Biz şimdi Trabzon'a gidince takımımızın yanına da gitmiş oluyoruz ama arkadaşlarım memleketlerine gidince öyle olmuyor; o yüzden Trabzonsporlu olmak çok güzel”. Övünülecek bir başarı bulamayınca 10 yaşındaki bir çocuk bile Trabzonspor'la bağını korumak için kafasında çare arıyor ey Trabzonsporlu.

 

Sen ise böylesine bir nev-i şahsına münhasırlığı, böylesi ayrıcalıklı bir hali, “halamun oğlina iş verecek”, “ o kazansun; otekinde penum kıcik olduğum adam var”, “o olacağina pizum uşak olsun”lara meze ediyorsun; etme…

 

Ey Trabzonspor delegesi, çocuklarının, torunlarının yaşayacağı şehirde kendini farklı hissedecek, özgüven sahibi yapacak bir nimete sahipsin; kesme bu altın yumurtlayan tavuğu. Değerlerine, kültürüne, tarihine ihanet ediyorsun; etme… Trabzonspor, yüzbinlerin, milyonların mezardaki babası ile hatırasıdır. Yayladır, Karadeniz'dir, mısır ekmeğidir, kayganadır, Of'tur, Maçka'dır. Sensin Trabzonspor; intihar ediyorsun, etme…

Ha diyorsan ki “Bana ne; Trabzonspor bana ekmek mi veriyor?” sen farkında değilsin belki ama veriyor. Vallahi veriyor. Bak Kunduracılar'da dükkânı, Uzungöl'de oteli, Akçaabat'ta balık restoranı, Sürmene'de pidecisi olan ağabey; iki dakika dinle beni. Benim dedemin mezarı Trabzon'da ama babamınki değil. Kuvvetle muhtemel benimki de olmayacak. Ve bil ki benim çocuklarımın senede 5 kere Trabzon'a gidip para harcaması için birincisi onlar Trabzonsporlu olmalı, ikincisi Trabzonspor var ve ayakta olmalı. Şu son birkaç cümleyi yazmaktan ar ederdim normalde ama anla ne kadar çaresizim. Allah aşkına eline vicdanına koy ve diğer tüm hesapları bir kenara bırakarak “Trabzonspor'u kim en iyi yönetir?” diye sor kendine öyle karar ver. Trabzonspor, senden merhamet istiyor emice; merhametin yok diyelim nefsine, merhamet etmez misin evladına….

 

 

Trabzonspor Erdal Hoş Kongre Selim.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg