Şehir demir yolunu sahiplenmeli

Demir yolu platformu sözcüsü Şaban Bülbül, demir yolu projesi için 2016 yılının önemli olduğunu söyledi.

Şehir demir yolunu sahiplenmeli
Şehir demir yolunu sahiplenmeli Admin
Advert

Trabzon Demir Yolu Platformu Sözcüsü Şaban Bülbül, demir yolunun Trabzon’a gelmesi için projenin 2016 yılı içinde tamamlanarak 2017 yılı bütçesine konulması için siyasilerin bu konuyu çok iyi bir şekilde sahiplenmesi gerektiğini söyledi. Doğu’da bulunan illerin demiryolu projesinde güzergâhın Trabzon’dan geçmesini istediğini ve desteklediğini ifade eden Bülbül, “Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Sivas ve Erzincan sürekli bu işin peşinde koşuyor ve bir şekilde burası sonuçlansın istiyor. Bizim de hedefimiz öyle ya da böyle kısa zaman içinde sonuçlanması yönünde çalışmaları sürdürmek. Şu anda bütün enerji koridorları ve bütün yatırımlarımız bizim Demir Yolu Platformu olarak en başta söylediklerimiz yere geliyor. Mesela Basra Körfezi’nin Karadeniz’e bağlanması. Burada güvenli yol teşkili önemli. Çünkü Mısır bir karıştı, Süveyş Kanalı’ndan dolayı her şey karmaşık bir hâle geldi. Şimdi geldiğimiz yerde Basra Körfezi’nin Karadeniz’e bağlanması söz konusu, burada önerilen yol Trabzon. Doğu illerimizin tamamı da Trabzon’u istiyor.” diye konuştu.

PROJENİN 2017’YE KADAR BİTMESİ GEREKİYOR

Bülbül, projenin altyapı çalışmalarının 2016 yılı içinde tamamlanması gerektiğine vurgu yaparak “2016 yılı içinde çalışmaları tamamlarsak 2017 bütçesine konulabilir. Bunun için de başta siyasilerimiz, biz sivil toplum örgütleri ve şehrimizin bütün dinamikleri bu konuyu çok iyi bir şekilde sahiplenmeliyiz. Çünkü önemi büyük olan demir yolunun hayata geçmesi, ticari alışkanlıklarımızın da bunu gerektirdiğini gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Bülbül, çok yüksek hızlı tren ile normal demir yolu konusunun ayırt edilmesi gerektiğini de belirterek “Çok yüksek hızlı tren ile şu anda DLH’nin çalıştığı demir yolu farklı. Yani TCDD çok yüksek hızlı trenler çalışıyor, bir de DLH normal demir yolu hattımızı çalışıyor. Yani yük nakli amaçlı demir yolunu çalışıyor. Bu ikisini karıştırmamak gerekiyor. Çok yüksek hızlı trenin gelmesi tahminen 2023’ü bulacaktır. Ancak şu an DLH’nin Altyapı Genel Müdürlüğü’nün çalıştığı normal demir yolu projemiz (yük taşımacılığı projesi) devam ediyor. Sonuçlanacak olan da o. 2017 yılı bütçesine kadar projenin tamamının bitirilmesi ve 2017 bütçesine yatırımın adının konulması lazım. Trabzon olarak bunu takip edip sahiplenmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu. 

günebakış - Nurgül GÜNAYDIN

 

Trabzon demir yolu Şaban Bülbül
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg