Şampiyonluk mu? Neden olmasın!..

Düzyurtspor kurmayları günebakış’a konuştu, zafer mesajı verdi:

Şampiyonluk mu? Neden olmasın!..
Şampiyonluk mu? Neden olmasın!.. Admin
Advert

Spor Toto 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden ve ikinci yarıya Turgutluspor galibiyetiyle süper bir başlangıç yapan Birlik Nakliyat Düzyurtspor’da yüzler gülerken Turuncu-Beyazlı takımın Teknik Direktörü Ömer Ortakudaş ve Başkan Yardımcısı Celal Bayram günebakış’a konuştu. Zafer mesajı veren Ortakudaş ve Bayram, “Şampiyonluk mu? neden olmasın..!” ifadelerini kullandılar. İşte Ortakudaş ve Bayram’ın günebakış’a yaptıkları o iddialı açıklamaları:

Ortakudaş: İyi bir yere geleceğiz

İYİ TAKVİYELER YAPTIK

“İlk yarı bizim istediğimiz seviyede geçmedi. Çok basit puanlar kaybettik. İçeride özellikle iç sahada kazanacak olduğumuz maçları kazanamadık. Birinci yarıda Düzyurt olarak çok basit goller yiyerek çok kolay goller kaçırarak epey puandan olduk. Yaklaşık 17-18 puan kaybımız var. Hem basit gol yiyerek hem de net gollük pozisyonları atamayarak bu puan kayıpları yaşadık. Bu kaybettiğimiz puanların yarısını alabilseydik şu anda ligin ikincisiydik bir puan farkla. İkinci yarı eksikliğini hissettiğimiz bölgelerimize iyi takviyeler yaptık. Çok iyi bir takım haline geleceğiz.”

2. DEVRE ZOR GEÇECEK

“Zor geçecek ikinci devre. Çünkü Şampiyonluk, Play-Off ve küme düşmemek için takımlar var güçleriyle mücadele edecekler. Bu arada takımlar arasında pek bir mesafe yok. Bu nedenle her maçın çok değerli olacağı bir lig yaşayacağız. Burada güçlü olan sahada kalacaktır. Biz de bu amaçla hücum hattı bölgemize oyuncular transfer ettik. İnşallah bu oyunculardan verim alıp iyi bir yere geleceğiz. İkinci yarıdaki ilk maçımızda Turgutluspor karşısında aldığımız galibiyette gollerimiz yeni transferlerden geldi. Bu da mutluluğumuzu iki kat daha artırdı.

HEDEFİMİZ BİTMEZ

“Benim inancım Düzyurtspor en kötü Play-Off oynayacaktır. Ama bunun yanında eğer ki ikinci yarıya iyi bir giriş yapabilirsek grupta sonuna kadar şampiyonluğun içinde olacağız. Bizim puan farkımız 10 gibi görünüyor ama ilk üç haftayı kayıpsız kapatırsak bizim için puan farkı 7’dir. Lider Tirespor ile son maçı biz kendi sahamızda oynayacağız. O maçı içeride oynayacak olmamız bizim için bir şans. Bizim Düzyurtspor geleneğine uygun olarak hedefsiz hiçbir zaman olmayız. Bizim ligin sonuna kadar hedefimiz bitmez.”

HER MÜSABAKA FİNAL

“Ben Düzyurtspor’da BAL ligiyle beraber yaklaşık 5 yıldır bir tane müsabakamızın boş geçtiğini bilmem. Her müsabaka bizim için finaldir. Öyle de bir ikinci yarı bekliyor bizi.İkinci yarıdaki ilk maçımızda Turgutluspor’u mağlup ettik. Çok önemli bir galibiyet aldık ve ilerki haftalar öncesinde moral bulduk. Şimdi 17 maç var önümüzde ve hepsi de final olacaktır. Ama bunun için iyi oyun, iyi futbol maçlara yansırsa belki de bu ligi şampiyon bitireceğiz. Puan farkı 10 ama benim umudum fazla. İnşallah biraz da futbol şans faktörü yanımızda olursa ipi göğüsleriz. Ama Düzyurtspor devre arasında yapılan takviyelerle beraber Play-Off’un kapısında olacaktır.”

EN AZ BÜTÇE BİZDE

“Grupta en az bütçeyle oynayan takım Düzyurtspor’dur. Bütün takımların neler harcadığını biliyoruz biz. Trabzon kamuoyunda, ‘Düzyurtspor çok paralar harcıyor, çok para veriyor’ diye bir algı var. Hiç öyle bir şey yok. Düzyurtspor normal paralarını harcıyor ama futbolcularının paralarını ödüyor. O da kendi bünyesince ödüyor. Diğer anlamda Trabzon kamuoyu çok farklı bir ortam hazırlıyor. Genelde bu spor camiasının içinde dönüyor. Öyle bir durum yok. Bizim gayretlerimiz, uğraşlarımız çerçevesinde uygun maliyetle oyuncularımızla devam ediyor. Bir yapımız var, bu yapının içinde başarıya aç olduğumuz için sürekli başarı istiyoruz.”

Bayram: Düzyurt daha iyi olacaktır

SONUCA YANSITAMADIK

“İlk devrenin değerlendirmesini yaparsak Düzyurtspor şampiyonluğa oynayacak bir kadro yaptı. Ama hazırlık maçlarındaki performansımızı lige yansıtamadık. Ligde 12-13 maçta sahada yürüyen bir Düzyurtspor vardı. Son 4-5 maçta takım performansını mücadele gücünü artırarak oyun olarak istediğimizi sahaya yansıtmaya başladık. Ama sonuca bunu pek yansıtamadık. Sadece futbol ilerisi için büyük ümit vermişti. İnşallah ikinci devrede yeni gelen oyuncularında katkısıyla Düzyurtspor daha iyi olacaktır.”

BÖYLE OLMAYACAK

“İlk yarıda topladığımız puan hedefin altında kaldı. Hedefin en az 8-10 puan altında kaldık. Bu kadar mağlubiyet, bu kadar beraberlik alacağımızı düşünmüyorduk. Yani hiç ummadığımız dipteki takımlara yenildik ve berabere kaldık. Kafaya giden takımları yendik. Burada futbolcuların takıma göre hareket ettiklerini gördük. Buna futbolcu psikolojisi diyebiliriz. İnşallah ikinci yarıda böyle olmayacak. Aldığımız oyuncular da çok kaliteli. En kötü ihtimalle Play-Off ve şampiyonluğun da adaylarından biriyiz. Turgutlu karşısında aldığımız galibiyette umutlarımızı daha da artırdı:”

günebakış - Erdoğan Bekar

Düzyurtspor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg