Faroz ve Arafilboyu oylamasında durum ne?

Yalı ve Esentepe mahallelerinde isim değişikliği hakkında halk oylaması başladı.

Faroz ve Arafilboyu oylamasında durum ne?
Faroz ve Arafilboyu oylamasında durum ne? Admin
Advert

Trabzon’da bir süredir tartışılan Ortahisar ilçesi Esentepe Mahallesi’nin isminin eski ismi olan 'Arafilboyu', Yalı Mahallesi’nin de 'Faroz 'olarak değiştirilmesine dair imzalı halk oylaması süreci başladı.

Trabzon Ortahisar Belediyesi, Yalı Mahallesi sakinlerinin mahallelerinin eski ismi olan 'Faroz' ile değiştirilmesi hakkında 750 imzalı dilekçelerini işleme koyarak Yalı Mahallesi muhtarlığında halk oylaması düzenliyor. Belediye Meclisi’nin almış olduğu karar uyarınca mahallede 15 Ocak ile 15 Şubat 2016 tarihleri arasında imzalı halkoylaması yapılacak. Ortahisar Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü ile üç meclis üyesinin alanda yaptığı araştırma sonucunda mahallede 27 iş yerinin isminde hâlâ 'Faroz' ibaresinin geçtiği kaydedilmişti.

Sabah saat 08.00’de başlayacak imzalı referandum akşam saat 17.00’a kadar her gün sürecek. Vatandaşlardan imza alma işlemleri Belediye'nin denetim ve gözetimi altında devam edecek. Yalı Mahallesi’nde seçmen kütüklerinde adı geçen, seçmen olarak oy kullanan ve  aynı zamanda Yalı Mahallesi’nde ikamet eden bütün vatandaşlar muhtarlık binasına giderek nüfus cüzdanlarını ibraz edip Yalı Mahallesi’nin isminin 'Faroz' olarak değiştirilmesine ’Evet’ ya da ’Hayır’ diyorum şeklinde tercihlerini belirtecek.

İmzalı halkoylamasından çıkacak karar yönünde nihai adımı Ortahisar Belediye Meclisi atacak ve ismin değişip değişmeyeceğini karara bağlayacak. Esentepe Mahallesi’nin isminin  'Arafilboyu' olarak değiştirilmesi için de aynı oylama yapılacak. Bu mahallede de süreç 15 Şubat tarihinde sona erecek.

Faroz Arafilboyu Halk Oylaması
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg