Trabzon projede Türkiye birincisi

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz: “Türkiye ölçeğinde baktığımız zaman 6 milyarlık yatırım, 3,5 milyar liralık katkı ve 50 bin istihdam. Bu büyük bir rakamdır.

Trabzon projede Türkiye birincisi
Trabzon projede Türkiye birincisi Admin
Advert

TKDK Lansman İkinci Toplantısı dün Vali Abdil Celil Öz’ün katılımıyla Ramada Otel’de gerçekleştirildi. Vali Öz burada yaptığı değerlendirmede, kırsal turizmle desteklenmesi boyutuyla da ülkenin kalkınma anlamında ciddi bir hamle gerçekleştirdiğini söyledi. Vali Öz, “Bu hamleyi gerçekleştirmek için kamu kaynaklarıyla birlikte gerek Avrupa Birliği, gerek ulusal ve uluslar arası kaynaklarla desteklenen destekleme mekanizmaları ve kurumsal yapılar oluşturuyoruz. Bu kurumsal yapıların en dinamiklerinden birisi de Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumumuzdur. Bunun yanında kalkınma ajanslarımız, KOSGEB, İş-Kur gibi kuruluşlarımız proje anlamında üreten firmalarımıza destek veren pek çok mekanizmamız var. Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu proje uygulama ve yürütme anlayışını geliştiren önemli mekanizmalardan birisidir. Bu alanda son zamanlarda önemli mesafeler alındı. Biz tarım teşkilatımızdan ve diğer ilgili kurumlarımızdan şunu istiyoruz. Gerektiği zaman gidip üreticiyi bulacak, projeyi tanıtacak, onları teşvik edecek ve bu uygulama ile insanlara proje hazırlama konusunda öncülük edecektir. Trabzon’da genç ve dinamik bir ekibimiz var. Güzel çalışmalar yapıyorlar” dedi.

TRABZON TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Trabzon’un Su Ürünleri İşlemeciliği ve Kırsal Turizm alanlarında Türkiye’de birinci olduğuna vurgu yapan Vali Öz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye ölçeğinde baktığımız zaman 6 milyarlık yatırım, 3,5 milyar liralık katkı ve 50 bin istihdam. Bu büyük bir rakamdır. Trabzon olarak su ürünleri işlemeciliği, kırsal turizm gibi önemli birkaç alanda Türkiye’de birinci sıradayız. Bu durum Trabzon insanının üretmeyi, çalışmayı, proje yürütmeyi sevdiğini ve kurumumuzun da bu anlamda güzel çalışmalar yaptığını gösteriyor. Yeni lansman bize yeni ufuklar açıyor. Yeni üretim alanları ortaya koyuyor. Et ve su ürünleri işlemeciliği ve diğer ürünlerin işlemesi konusunda büyükşehir belediyemizle, tarım teşkilatımızla ve odalarımızla elde ettiğimiz markaları kaybetmemek için birlikte hareket etmeliyiz. Ürettiğimiz ürünlerle dünya piyasasına açılma konusunda güzel projeleri hep birlikte yapacağımıza inanıyor, Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumumuzun il koordinatörüne ve çalışanlarına, müteşebbislerimize, üreticilerimize teşekkür ediyorum.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu büyükşehir belediyesi olarak tarıma destek olmak için gayret gösterdiklerini ifade ederek, “Çiftçilerimize desteğimiz her zaman devam edecektir. Toprak laboratuvarı kurduk. Bölgemizdeki tarımsal girişimciler için önemli destekler var. Bunlardan birincisi tıbbı ve aromatik bitkiler için destektir. Doğu Karadeniz bölgemiz tıbbı ve aromatik bitkiler yönünden önemli bir hazinedir. Bunun yanında ikinci destek de yenilenebilir enerji sektöründeki girişimlerin destek kapsamına alınmış olmasıdır. Bugüne kadar sizlerin güzel ve büyük girişimlerini gördük, izledik. Bütün teşebbüslerinizde her zaman yanınızdayız” dedi.

Tarım ve Kırsal Kalkınma Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu ise, kurumun çalışmalarını içeren bir sunum yaparak yapılan desteklemeleri ve çalışmaları ile Ipart2 kapsamında destekleme yapılacaklar hakkında bilgi verdi. Törende ayrıca TKDK’nın destekleri kapsamında yapmış olduğu yatırımlarla en fazla istihdam sağlayanlara plaketleri verildi. Toplantıya Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Tarım ve Kırsal Kalkınma Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, kamu kurum yöneticileri, çeşitli sivil toplum kuruluş ve siyasi parti temsilcileri ile üreticiler katıldı.

günebakış - Nurgül GÜNAYDIN

 

Trabzon Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu TKDK
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg