Cerattepe’de eylem kar kış tanımıyor

Artvin Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde madencilik faaliyetine karşı yöre sakinlerinin mücadelesi aralıksız sürüyor.

Cerattepe’de eylem kar kış tanımıyor
Cerattepe’de eylem kar kış tanımıyor Admin
Advert

Dün öğleden sonra Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinin maden şirketine yer tahsisi yapacağını duyan yöre sakinleri, bölgedeki kar ve soğuk havaya aldırış etmeden Cerattepe Yaylası’na giderek yetkililerin Cerattepe’ye girmelerine engel oldular. Yolun 17 km’lik bölümünü arazi araçları ve jiplerle giden yöre sakinleri, karın yolları kapatması nedeniyle yolun devamını ise patikalardan 1,5 saat yürüyerek tamamladılar.

Bölgeye ulaştıklarında Artvin Orman Bölge Müdürü Mehmet Sedat Ecevit ve maden şirketi yetkililerini jandarma ekipleri eşliğinde yer tahsisi çalışması yaptıklarını gören yöre sakinleri, çalışmaları engelleyerek Bölge Müdürü Ecevit’ten “Cerettepe bölgesi maden sahasına gelinip yerlerin karla kaplı olduğu görüldüğünden yer teslimi yapılamamıştır. Geriye dönülmüş, Artvin halkının tepkisi üzerine bu tutanak tarafımızdan tutularak imza altına alınmıştır.” yazılı tutanak aldılar.

Jandarma ekipleri eşliğinde Orman Bölge Müdürü ve şirket yetkililerinin bölgeden ayrıldığı sırada kısa süreli gerginlik yaşanırken, çevreci grup da yetkililerin ayrılmasının ardından il merkezine dönerek basın açıklaması yaptı. Cerattepe’ye çıkamayan ve kendilerini Artvin il merkezinde bekleyen gruba seslenen Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, “Bugüne kadar Cerattepe'ye hiç çıkmayan Orman Bölge Müdürü, bu karda kışta 1-2 saat yürüyerek Cerattepe'ye çıkmış. Görev aşkını görüyor musunuz? Biz onlara yasal sürecin devam ettiğini ve yer teslimini yapamayacaklarını anlattık. Zaten geri dönmek zorunda kaldılar. Onlardan bir tutanak aldık. Cerattepe'de nöbetleri daha sıkı, daha uyanık, daha destekli tutmak zorundayız. Vatandaşlarımızın duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

günebakış

Cerattepe Artvin
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg