Cemalettin Yazıcı neden görevden alındı? Olayın arka planı...

Gençlik ve Spor Trabzon İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, sürpriz bir biçimde görevinden alındı. Bir dava ve ahlak adamı olarak bilinen Yazıcı’nın Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından sürpriz bir biçimde görevinden alınması, AK Parti teşkilatını karıştırdı.

Cemalettin Yazıcı neden görevden alındı? Olayın arka planı...
Cemalettin Yazıcı neden görevden alındı? Olayın arka planı... Admin
Advert

Yöneticilerin olaydan haberleri olmadığı belirtilirken, İl Başkanı Haydar Revi’nin bu operasyona onay verdiği iddia edildi. Operasyonun Ankara ayağını ise milletvekillerinden birinin üstlendiği öğrenildi.

Yazıcı neden görevden alındı?

Edinilen bilgilere göre Beşirli’deki tenis kortu ihalesini İhale Yasası’na uygun bir biçimde S.İ. isimli bir firma kazandı. Bu ihaleye ne Yazıcı ne de İhale Komisyonu hiçbir şekilde müdahale etmedi. Ancak Ankara ihaleyi başka birine vermek istiyor olmalı ki ihaleyi iptal etti. İkinci ihalede S.İ. firması yeniden ihaleyi kazanırken, Komisyon bir diğer dosyayı eksiklerinden ötürü eledi. İddiaya göre bu noktadan sonra bakanlık Yazıcı’yı apar topar görevinden aldı. Yazıcı’nın yerine Tonya doğumlu Harun Çelik’in getirileceği iddia ediliyor.

Öte yandan Trabzon’da hızlı bir kararla görevden alınan Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, son toplantısını yaptı ve geri dönmeyeceğini açıkladı. Personeli ile yaptığı veda toplantısında bunun siyasi bir süreç olduğunu, siyasilerin uygun gördüğünün bu olduğunu ifade ederken gözyaşlarını tutamayan Müdür Yazıcı, “Alnımın akıyla gidiyorum, hesabını veremeyeceğim hiçbir şey yapmadım. Sizlere veda etmek istedim. Bazı şeyler duyuyor olabilirsiniz ama şunu bilmenizi isterim alnım ak, başım dik.” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

günebakış

Cemalettin Yazıcı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg