Rize hastane istiyor

RTEÜ Rektörü Karaman:“Rize’ye mutlaka yeni bir hastane yapılmalı.” dedi.

Rize hastane istiyor
Rize hastane istiyor Admin
Advert

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Eğitim ve Araştırma Hastanesinin artık Rize’nin ihtiyacına cevap vermediğini ve Rize’ye mutlaka yeni bir hastane yapılmasının gerektiğini söyledi.

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Togay Muradoğlu’nun Çay TV’de sunduğu “Gündem” adlı programa konuk oldu. Karaman, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin artık Rize’nin ve bölgenin ihtiyacına cevap veremediğini ifade ederek Rize’ye yeni bir hastane yapılmasının gerekli olduğunu söyledi. Tıp Fakültesi bünyesinde 130 akademik personelin yer aldığını ifade eden Rektör Karaman, hastanenin 489 yatak kapasitesine sahip olduğunu kaydederek, 2015 yılında 1 milyon civarında insanın Eğitim ve Araştırma Hastanesinden sağlık hizmeti aldığını, bu sayının Rize’nin nüfusunun 3 katı olduğunu ifade etti. Bakanlık tarafından bu sayının olmaz dedirten bir sayı olarak algılandığını sözlerine ekleyen Karaman, RTEÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hizmet alanının sadece Rize nüfusu ile sınırlandırılmaması gerektiğini ve Trabzon’un Of, Çaykara, Sürmene ilçeleri ile Erzurum’un İspir ilçesi başta olmak üzere güney kısmı ile Artvin’in büyük bir bölümüyle Gürcistan’dan da hastaların Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesini tercih ettiğini söyledi.

RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yıllar önce devlet hastanesi olarak tasarlandığı, 250 yatak kapasitesiyle günlük 1500 dolayında hastası ve 50-60 uzman hekim yer alacak şekilde planlandığını kaydeden Rektör Karaman, “Ancak gelinen noktada Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bugün sadece 150 öğretim üyesi ve uzman doktor var. Günlük hasta sayısı ortalama 3500 civarında olup yılda 1 milyon civarında insan sağlık hizmeti alıyor. Eğitim Araştırma Hastanemiz bu yükü kaldıracak durumda değil. Zaten bir üniversite hastanesi formatında yapılmamıştı. Rize’de önümüzdeki yıllarda mutlaka yeni bir hastane, üniversite hastanesi formatında bir hastane yapılması gündeme alınmalı ve yapılması için de gayret gösterilmelidir. Biz bunu ilimizin yöneticileriyle de siyasileriyle de zaman zaman görüştük. Onlar da bu konuda bizlere destek vereceklerdir. Bugüne kadar verdiler, bundan sonra da vereceklerdir. İl olarak bunu gündemimize almalı ve yeni bir hastane yapılmalı. İsmi şehir hastanesi veya başka bir şey olur bu o kadar önemli değil. Üniversitenin şu anki hasta potansiyelini mevcut bina karşılamamaya başladı. Yeni bir hastanenin yapılması bir zorunluluk olarak gözüküyor.” diye konuştu.

günebakış

Prof. Dr. Hüseyin Karaman RTEÜ Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rize Hastane
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg