Rize havalimanı açıklaması: 2016 yılı içinde kazmayı vuracağız

AK Parti Pazar İlçe Teşkilatı Ocak Ayı Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Rize Milletvekilleri Hikmet Ayar ve Osman Aşkın Bak, havalimanı konusundaki soruları cevaplandırdı.

Rize havalimanı açıklaması: 2016 yılı içinde kazmayı vuracağız
Rize havalimanı açıklaması: 2016 yılı içinde kazmayı vuracağız Admin
Advert

AK Parti Pazar İlçe Teşkilatı Ocak Ayı Danışma Meclisi Toplantısı, AK Parti Rize Milletvekilleri Hikmet Ayar ve Osman Aşkın Bak’ın da katılımıyla parti binasında gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Pazar İlçe Başkanı Nurettin İnce, üst üste Türkiye birinciliğini elde eden Rize’nin taşıdığı sorumlulukla her gün daha fazla çalıştıklarını söyledi. İnce, bu başarıları birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirdiklerini söyleyerek, Pazar’da yapılan proje ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra söz alan Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa da yapılan çalışmaları anlatarak, gündemdeki pazaryeri mevkisindeki köprü yapımı, eski düğün salonunun son durumu, Hamidiye bölgesindeki su sorunu, engellilerle ilgili başlatılan çalışmalar, gençlik merkezi yapımı, 112 servisinin yer sorunu konularını değerlendirdi.

Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak ise yaptığı konuşmada, Rize’de AK Parti ailesi olarak aldıkları oydan mutlu olduklarını ifade ederek, Meclis çalışmaları ve Türkiye gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. “Havalimanının bu yıl ihale edilmesi için çalışıyoruz.” diyen Milletvekili Bak, “Sayın Cumhurbaşkanımız da bu konuyu takip ediyor. Dolayısıyla seçim vaatlerimiz arasında yer alan havalimanı ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakan’ımızın da ifade ettikleri gibi Rize-Artvin Havalimanı burada yapılacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu noktada hiçbir tereddüt yok. Yapılacak işin planlanması önemli. Planlama çalışmaları devam ediyor.” dedi.

Rize Milletvekili Hikmet Ayar ise ‘Söz verildi niye yapılmıyor?’ eleştirilerine tepki göstererek, yapılan zemin etütlerinin umdukları gibi çıkmadığını, mega projelerin yapıldı bitti mantığıyla aceleye gelemeyeceğini söyledi. Ayar, sosyal medyada havalimanı ile ilgili alakasız paylaşımlar yapıldığına dikkat çekerek “Bu çok önemli bir proje. Çalışmalar devam ediyor. Ama bugün yapılacak, yarın bitecek diye bir açıklama olmaz. Planlama çalışmaları devam ediyor. Proje aşamasına geçilip 2016 yılı içinde kazmayı vuracağız inşallah.” ifadelerini kullandı.

günebakış

Rize Havalimanı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg