Trabzon'dan Tokyo'ya...

'Kırlangıçlar Susamışsa' filmi 10 film arasında yarışmak üzere Tokyo'ya gidiyor.

Trabzon'dan Tokyo'ya...
Trabzon'dan Tokyo'ya... Admin
Advert

Çekimleri Trabzon'da yapılan ve köylülerin HES'lere karşı verdiği mücadeleyi konu alan "Kırlangıçlar Susamışsa" filmi, 27. Tokyo Film Festivali'nde, "Asya'nın En İyi Filmi" ve "Asya Ruhu" dallarında yarışmaya katılacak.

Filmin senaryosunu yazan ve yönetmenliğini yapan Muhammet Çakıral, senaryoyu yaklaşık 18 ay önce yazdığını söyledi. Filmin çekimlerini memleketi Çaykara'da yaptıklarını belirten Çakıral, yaklaşık bir yıl önce 3 aylık süren bir çalışma sonucu çekimlerini tamamladıkları "Kırlangıçlar Susamışsa" adlı belgesel filmi hazır hale getirdiklerini sözlerine ekledi..
Muhammet Çarıkal filmin, Doğu Karadeniz'de yaşam alanlarını koruma temalı bir hikayeden ilham alınarak tasarlanıp çekildiğine değinerek, "Son yıllarda gerek ülkemizde gerekse dünyanın çeşitli yerlerinde doğaya dönük büyük saldırılar yaşanmaktadır. Bu saldırılar bütün canlıları ve yaşlı küreyi tehdit eder boyuta ulaştı, kimi sonuçları da günümüzde yaşanır duruma gelindi. Amacımız bu filmle insanlara yaşadığımız çevreye dönük bir duygu oluşturup asıl mekanımız, evimiz olan yaşlı küreye sahip çıkmak ve ona ait olan her şeyi koruyabilmektir" dedi.

Çakıral, bölgedeki HES çalışmalarına dikkat çekmek istediklerini vurgulayarak, filmin herkesi yaşadığı çevreye, doğaya, insana sahip çıkmaya çağırdığını vurguladı. "Kırlangıçlar Susadıkça" filminin, 27. Tokyo Film Festivali'nde, "Asya'nın En İyi Filmi" ve "Asya Ruhu" ödülleri kapsamında 10 film arasında yarışacağını belirten Muhammet Çakıral, Türkiye'yi festivalde  başarıyla temsil etmek istediklerini söyledi.

Köylülerin HES'lere karşı mücadelesini konu alan ve görüntü yönetmenliğini Erdal Eksert'un yaptığı filmde Murat Sarı, Burak Sarı, Hamit Demir, Havva Sarı, Ali Dursun, Elif Canbolat ve Cihan Semiz yer alıyor. Dünya prömiyeri, 28 Ekim'de 27. Tokyo Film Festivali'nde gerçekleşecek filminin müziklerini ise Cem Tarım'ın hazırladı.

 

Kırlangıçlar Susamışsa Muhammet Çakıral Murat Başman Tokyo Film Festivali
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg