Teleferiğe bürokrasi engeli

Turizmle kalkınmayı hedefleyen Trabzon’da iki yıldır yapımı yılan hikayesine dönen Uzungöl teleferiğindeki yaşanan sıkıntı bir türlü giderilemiyor.

Teleferiğe bürokrasi engeli
Teleferiğe bürokrasi engeli Admin
Advert

Teleferik projesinin yapımcısı İş Adamı Şükrü Fettahoğlu, hala projenin onayını beklediklerini belirterek “Prosedürün tamamlanıp bakanlıktan onay gelmesi halinde bu ay içerisinde kazmayı vurmayı planlıyorduk ama ne yazık ki bu mümkün olmadı. Duyumlarımıza göre Bakanlıktan gelecek olan onay Nisan ayını bile bulabilirmiş. Bürokrasiyi aşamıyoruz.” dedi.

OCAK AYINDA KAZMAYI VURMAYI PLANLIYORDUK AMA OLMADI

Maalesef istenen onayın bir türlü gelmediğini kaydeden Fettahoğlu, “Hala bekliyoruz. Bürokrasiyi aşamıyoruz. Herkes istiyor. Bakan, vali, genel müdürlük hepsi istiyor ama alttaki memur tabakasından evraklar bir türlü çıkmıyor. Maalesef durum bu. Bir temel atalım bu projeyi acilen hayata geçirelim dedik ama bürokratik engeller bir türlü yakamızı bırakmıyor. İnşaata başlayacaktık. Bu ay içerisinde prosedür tamamlanırsa kazmayı vururuz diye planlıyorduk ama bunun da mümkün olmadığını görüyoruz. Nisan ayına kadar onay çıkarsa iyidir.” ifadelerine yer verdi.

TELEFERİK 3 İSTASYONDAN OLUŞUYOR

Haldizen Deresi ile Sarıkaya Tepesi arasında 3 bin 540 metrelik teleferik hattının 3 istasyondan oluştuğu kaydedildi. Uzungöl Teleferik Projesi’nin yapımcısı işadamı Şükrü Fettahoğlu, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Uzungöl’de Haldizen deresi ile Sarıkaya Tepesi arasında 3 bin 540 metrelik teleferik hattı için ihaleler dahil her türlü işlemin tamamlandığını belirterek “Projemiz şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda onay bekliyor. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen turizm konulu toplantıda şehrimizin Bakanı Sayın Süleyman Soylu bize projeye olumlu bakıldığını söyledi. Ancak biz yine de daha önce yaşadığımız tecrübelerden dolayı biraz temkinli ve biraz da endişeliyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakan olarak Trabzon’a son gelişinde Meydan’ında yaptığı konuşmada, ‘Uzungöl Teleferik Projesinin ihalesi yapılmıştır, hayırlı olsun’ demişti. Bu saatten sonra bir sıkıntımız olursa biz de yanına gideceğiz.” ifadelerini kullandı. Projenin ilk yatırım maliyetinin 50 milyon lira olduğunu ifade eden Fettahoğlu, “Kalkış istasyonunun yanında Meşebaşı (Pladi Mezrası) ikinci istasyon ve Sarıkaya Yaylası’nda da üçüncü istasyon olacak“ ifadelerini kullandı.

günebakış - Gökhan DİHKAN

Uzungöl Teleferik
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg