Sözler tutulsun

U17 kategorisinde büyük bir başarıya imza atan Boztepespor'un Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Yılmaz, tesis sıkıntısından dert yandı.

Sözler tutulsun
Sözler tutulsun Admin
Advert

Play-Off’a kaldılar

Boztepespor Trabzon U17 kategorisinde büyük bir başarıya imza attı. Boztepespor, başarılı bir performans ortaya koyduğu U17 kategorisinde adını Play-Off’a yazdırma başarısı gösterdi. Bütün zorluklara rağmen U17 kategorisinde Play-Off’a kalmayı başardıklarını söyleyen Boztepespor yönetim kurulu üyesi Fatih Yılmaz, “Teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyoruz. Aynı başarılı performanslarını sürdürmelerini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Trabzon Amatör Küme ekiplerinden Boztepespor’da yönetici Fatih Yılmaz, günebakış’a konuştu. Yılmaz, tesis konusunda büyük bir sıkıntı içerisinde olduklarını söyledi. Boztepespor kulübü olarak tesislerinin olmamasından dolayı alt yapıyı ayakta tutmakta zorlandıklarını belirten Yılmaz, “10-17 yaş arasındaki çocuklara merkezi bir yer olmadığından dolayı velilerinden izin alıp onları spor yaptırmaya götüremiyoruz. Şu anda Gençlerbirliği spor kulübünün Esentepe mahallesindeki tesislerinden Halil Melek’in sayesinde faydalanıyoruz” dedi.

Yılmaz, “Bilindiği üzere Boztepe’de bulunan taş ocağının ASKF tarafından futbol sahasına çevrilerek Boztepespor, Necmiatispor ve Çukurçayırspor’un bine yakın alt yapı sporcusunun hizmetine sunulmuştu. Yıllardır bu tesisten yararlanan takımlar Büyükşehir Belediyesinin anlaşılmaz bir şekilde hazır olan bu tesisleri satması ve bu tesislerin yıkılması sonucu oradan faydalanan takımlar alt yapılarını dağıtmak zorunda kaldı. Boztepespor da zor şartlarda 150-200 sporcuya sahip çıkabilmiştir” dedi.

Yaklaşık 70 bin nüfusun yaşadığı Boztepe ve Çukurçayır bölgesinde bir spor kompleksinin bulunmadığını ifade eden Yılmaz, “Bu durum belediyenin ve sosyal hizmetle yükümlü diğer kurumların büyük ayıbıdır. Oradaki mevcut tesisin yıkılması ve sıraya Yavuz Selim ve Avni Aker’in alınması belki de Trabzon futbolunun bitirilmesi adına yapılan projenin bir aşamasıdır. Yıkılan tesisin yerine Büyükşehir Belediyemizin söz vermiş olmasına rağmen halen daha her hangi bir tesis yapımına başlanmamıştır” diye konuştu. Boztepe’de böyle bir tesisin yapımına başlanmasını dört gözle beklediklerini kaydeden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “ASKF Başkanı Cahit Erdem ve ekibinin bu bölgeye tesis kazandırılması için yaptıkları çalışmalara teşekkür ediyoruz. Bu zor şartlarda amatör ruhla ayakta durmaya ve özellikle alt yapı gençliğine hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz bu mücadeleyi verirken özellikle Trabzonspor’un ve Trabzon futbolunun söz sahibi kişi ve kurumlarının Boztepespor’un bu mücadelesine sahip çıkmasını istiyoruz.”

Yılmaz, sözlerini şöyle noktaladı: “Bu kaybettiğimiz alt yapı sporcusu gençler yarın suç işleyen birileri ve sosyal problem olarak karşımıza çıkacaklardır. Sağlıklı bir toplum için alt yapı gençliğine önem veriyoruz ve herkesin de buna katkı sağlamasını istiyoruz. Bu çocukların önlerini açmak için üst grupları ve A takımı tekrar faaliyete açacağız. Yolumuzun zor ve uzun olduğunu biliyoruz. Gücümüz yettiğince Boztepespor başkan ve yönetimi olarak bu gençlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Trabzon’un ve futbolda söz sahibiyim diyen herkesin Boztepespor’a ve diğer amatör takımlara sahip çıkmasını bekliyoruz.”

günebakış - Erdoğan BEKAR

 

Trabzon Boztepespor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg