Maçkalılar Federasyona kavuştu

İstanbul’da geçen yıl kurulan Maçka Dernekler Federasyonu, 1. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Tek listeyle yapılan seçimde kurucu başkan Veysel Birinci ve ekibi oy birliğiyle göreve getirildi.

Maçkalılar Federasyona kavuştu
Maçkalılar Federasyona kavuştu Admin
Advert

Bahçelievler Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongreye misafir olarak Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Zeytinburnu Karadenizliler Dernek Başkanı Metin Gazioğlu, İstanbul Maçkalılar Dernek Başkanı Mehmet Yolsal, Üçgedik Köyü Dernek Başkanı Sultan Öztürk Ve Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Bulmuş, Başar mahallesi muhtarı Cevat Öztürk, Bakımlı mahallesi muhtarı Ali Keskin ve Ormanüstü mahallesi muhtarı Osman Öztürk katıldılar.

Emekli öğretmen Enver Bahçekapılı’nın takdimini yaptığı kongrede saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından divan oluşturuldu. Divan Başkanı Ahmet Keskin olurken, kâtip üyelikleri de Eyüp Koçhan ve Osman Aydemir yaptılar.

Kurucu başkan Veysel Birinci yaptığı açılış konuşmasında, Maçka’nın bir tarih, kültür ve sanat beldesi olduğunu, sayısız aydın, bürokrat, sanatçı ve iş adamı çıkardığını, ancak bu değerlerin bir araya gelerek sahip oldukları imkânları Maçka için kullanacakları bir üst yapıya ihtiyaçları olduğunu söyledi. Bu ihtiyacı karşılamak amacıyla 7 Ağustos 2015 tarihinde Maçka Dernekler Federasyonu’nu kurduklarını söyleyen Birinci, federasyonun kuruluşunda yer alan köy derneklerine tek tek teşekkür ederek ilçenin bütün mahallelerinin temsil edildiği bir kurum haline getirmeyi öncelikli amaç olarak benimsediklerini açıkladı.

Genel Kurul’da bir konuşma yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de sırf kongreye katılabilmek için İstanbul’da fazladan iki gün daha kaldığını, kendisinin de Maçkalı olması hasebiyle bir elinin yörede olduğunu ve elinden gelen yardım ve desteği esirgemediğini söyledi. Farklı siyasi görüşlere sahip olmanın normal olduğunu, fakat bu federasyon çatısı altında siyasi ayrım yapılmadan Maçka için çalışılması gerektiğini de ifade eden Genç, federasyonun da bu çalışmaları kendisine görev edinmesi gerektiğini vurguladı.

Yapılan oylama sonucu listesiyle birlikte göreve getirilen Veysel Birinci teşekkür konuşmasında şunları söyledi:

“Talip olduğumuz Maçka Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliğine bizleri layık gördüğünüz için Yönetim kurulumuz adına sizlere teşekkür ederim.

 Anlayış, hoşgörü, saygı-sevgi kuralları çerçevesinde ekip ruhu ile çalışarak başarılı olacağımıza inanıyorum. Bütün Maçka’lıların Federasyonumuzun birer yönetim kurulu üyesiymiş gibi hareket etmesi ve bizlere destek vermesi en büyük temennimiz olacak.

Bugün gerçekleştirdiğimiz genel kurulumuzun hazırlıklarını en ince ayrıntısına kadar düşünüp planlayarak, özverili bir şekilde eksiksiz, kusursuz hazırlamaya çalışan Geçici Yönetim Kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Eksikliklerimiz ve varsa hatalarımız için affınızı diliyoruz.

Sözlerimi burada sonlandırırken, başta Ortahisar Belediye başkanımız olmak üzere zahmet buyurup genel kurulumuza katılarak bizleri onurlandıran bütün misafirlerimize ve bütün delegelerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Yönetim Kurulumuzun hayırlı olmasını ve hayırlı çalışmalar yapmasını niyaz ediyorum. Allah bizleri utandırmasın diyor, sizleri saygılarımla selamlıyorum.”

Maçka Dernekler Federasyonu’nun kurucuları şu derneklerden oluşuyor: Akarsu, Bakımlı, Başar, Boğaçhan, Hamsiköy, Kırantaş, Ocaklı, Ormanüstü, Örnekalan, Sevinç, Sındıran ve Yazlık Mahalleleri Dernekleri.

Yönetim Kurulu Asil Liste:

Veysel Birinci (Genel Başkan)

Nizamettin Alan

Cemal Kaya

Faruk Keskin

Alaettin Şahinler

Cemal Güvercin

Turan Öztürk

Birol Bal

Adnan Şimşek

Yusuf Bayrak

Mustafa Durmuş

Osman Aydemir

Ahmet Hilmi Akbulut

Yönetim Kurulu Yedek Liste:

İzzet Kaya

Mehmet Pehlivan

Naci Kuzu

Murat Tuncer

Hasan Aydoğan

Oktay Özten

Taner Dursun

Temel Öztürk

 Erkan Ataç

Yakup Keskin

Kemalettin Kölemenoğlu

Hasan Şeker

Fuat Genç

Denetleme Kurulu

Enver Bahçekapılı

Meral Çil

Ecevit Yılmaz

Disiplin Kurulu

Güngör Bostan

Eyüp Koçhan

Rahmi Çelik

Karadeniz Manşet

Maçka Ahmet Metin Genç Veysel Birinci Maçka Dernekler Federasyonu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg