Çavuşlu Çöp Tesisleri mühürlendi

Giresun’un Görele ilçesi Çavuşlu beldesindeki katı atık bertaraf tesisleri, Çavuşlu Belediyesi tarafından mühürlenerek kapatıldı.

Çavuşlu Çöp Tesisleri mühürlendi
Çavuşlu Çöp Tesisleri mühürlendi Admin
Advert

Giresun merkez ve sahildeki tüm ilçelerin çöplerinin işlenmesi için yapılan ve 2015 yılı Ekim ayının sonlarında hizmete açılan tesis için mahkeme süreci devam ediyordu. Mahkeme bitmeden tamamlanan çöp tesisi ile ilgili olarak Ordu İdari Mahkemesi 18 Aralık 2015 tarih ve 1885 nolu kararı ile verdiği karar doğrultusunda tesislerin mühürlendiği belirtildi.

Çavuşlu Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Burası başlangıç tarihi olan 2010 yılından bu yana zaten mahkemelikti. Belediyemiz sınırları içinde olan bir yer. İmar planında sosyal tesis alanı olarak yer alıyor. Buraya çöp tesisi yapmayı planladılar. Biz baştan bu yana olmaması yönünde mücadelemizi verdik. Buraya tesis yapılmaya başlandığında biz mahkemeye verdik, bu tesis buraya yapılamayacağı doğrultusunda karar verildi. Bu karardan sonra olumlu bir ÇED raporu hazırlatıldı. Biz bu rapora itiraz ettik. Danıştay’a giden rapor için yine olumsuz karar çıktı. Bu karar doğrultusunda Ordu İdari Mahkemesi 18 Aralık 2015 tarih ve 1885 nolu kararını uyguluyoruz. Biz de bu mahkeme kararı doğrultusunda geldik ve mühürleme işlemini yaptık. Zaten biz bu kararı uygulamasak, yani tesisi mühürlemesek bu sefer biz suçlu duruma düşüyoruz. Türk Milleti adına verilmiş olan mahkeme kararını uyguladık. Böylelikle Çavuşlu’daki çöp tesisi kapatılmış oldu. Bundan sonraki süreç ne olur? Onu zaman gösterir. İnsanlık var olduğu müddetçe çöp de hep olacaktır. Ama bizim buna başka bir yer bulmamız lazım. Biz çöplüğe karşı değiliz ama yerine karşıyız. Sizlerin de gördüğünüz gibi simsiyah çöp suyu dereye akıyor. Bizim bu derede su kuyularımız var. Yedi mahalleye buradan su veriyoruz. Burada çalışan işçilerin de hemen hepsi hasta oldular. Burada kimsenin sağlığı korunmadığı gibi milletin sağlığı ile oynanıyor. Biz belediye başkanlarının görevi halkın sıhhatini korumaktır.” dedi.

günebakış - Ahmet CEYLAN

Çavuşlu Çöp
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg